Deelfietsensysteem Lage Weide: gratis met de e-bike naar je werk!

Een primeur in Nederland: vanaf juni 2023 tot 1 mei 2024 konden werknemers op Lage Weide gratis op elektrische deelfietsen van TIER naar hun werk op het bedrijventerrein. Per 1 mei 2024 kunnen medewerkers gebruikmaken van een korting op de deelfietsen. De fietsen kunnen met behulp van vervoersapp Gaiyo in heel Utrecht worden gevonden en gebruikt. Het Deelfietsensysteem Lage Weide, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Utrecht, draagt direct bij aan een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein.  

In stad Utrecht zijn ze al bekend, maar ook op Lage Weide zie je ze steeds meer in het straatbeeld: de groene e-bikes van TIER. En dat worden er nog meer met de start van het deelfietsensysteem Lage Weide. Op 18 verschillende plekken op het bedrijventerrein én bij de stations Leidsche Rijn en Maarssen worden vanaf juni hubs met de elektrische fietsen van TIER geplaatst. Hier kunnen alle werknemers van bedrijven op Lage Weide tot 1 mei 2024 gratis gebruik van maken voor woon- werkverkeer. Op deze TIER hubs kan je de e-bikes ophalen en terugbrengen na je rit. Ook biedt het deelfietsensysteem een alternatief voor de auto voor (korte) zakelijke ritten of bezoeken. Bekijk hier hoe dat werkt.

Roeland Tameling (directeur-bestuurder ILW Parkmanagement Lage Weide): “Het deelfietsensysteem Lage Weide draagt direct bij aan de bereikbaarheid van ons bedrijventerrein en is een perfect voorbeeld van duurzaam reizen. Het fietspotentieel is groot, bijna 50% van de werknemers op Lage Weide woont binnen een half uur reistijd met de fiets of openbaar vervoer. Tot nu toe ontbrak het echter aan een goede first- en last-mile fietsoplossing vanaf de OV-plekken op Lage Weide om dit potentieel verder aan te boren. Met een dekkend netwerk van hubs is dat met het deelfietsensysteem verleden tijd”. 

Jan Willem de Jong is voorzitter van ondernemersvereniging ILW en heel blij met dit initiatief: “Het deelfietsensysteem sluit naadloos aan bij onze doelen voor Lage Weide: duurzaam reisgedrag bij werknemers, aantrekkelijke voorzieningen en een betere bereikbaarheid van Lage Weide. Met de werkgevers investeren we daarom graag in het deelfietsensysteem.” Het project komt niet zomaar uit de lucht vallen, want de werkgevers op Lage Weide spannen zich al langer in om hun mobiliteit te verduurzamen. Met minder autobewegingen en meer fietsbewegingen. Roeland Tameling: “Met de Bereikbaarheidsalliantie A2 hebben werkgevers zich gecommitteerd aan de doelstelling om het aantal woon-werk-autoritten in 2025 te verminderen met 5.000, die worden omgezet naar duurzamere vormen van mobiliteit. Samen met onze partner Goedopweg werken we eraan om slim reizen te bevorderen door het aanbieden van de mobiliteitscan voor bedrijven, persoonlijk mobiliteitsadvies en fietsstimulering. Het deelfietsensysteem gaat enorm helpen om deze doelstellingen te behalen”. 

Het deelfietsensysteem is een concrete invulling van de ambities bij de gemeente en provincie Utrecht voor gezond stedelijk leven. En door elektrische fietsen beschikbaar te stellen kunnen ook mensen die op wat grotere afstand van Lage Weide wonen makkelijker naar hun werk komen. Roeland Tameling: “Het deelfietsensysteem Lage Weide draagt bij aan de verbetering van de (toekomstige) bereikbaarheid van Utrecht als geheel en aan de duurzame doelen van de stad en de provincie. Het feit dat ook elders in de stad Utrecht veel hubs en fietsen van dezelfde aanbieder aanwezig zijn, zal naar verwachting het gebruik van het systeem in Lage Weide ten goede komen. Uniek is dat het deelfietsensysteem ook de gemeentegrenzen over gaat en er bij station Maarssen ook een hub aanwezig is. Op deze manier kunnen werknemers die in Maarssen wonen of met de trein aankomen ook gebruik maken van het deelfietsensysteem Lage Weide. We nodigen alle bedrijven en werknemers dan ook van harte uit om gebruik te maken van de deelfietsen”. 

Benieuwd hoe het deelfietsensysteem Lage Weide werkt? Kijk dan hier voor alle informatie.

Of lees hier het persbericht over het deelfietsensysteem Lage Weide, voor nog meer info over de deelfietsen voor werknemers op bedrijventerrein Lage Weide. 

Vragen en/of opmerkingen kunnen worden gesteld aan Richard Hartkamp. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een hub bij jouw bedrijf voor de deur? Neem dan ook contact op met Richard via richardhartkamp@lageweide.nl