Ondernemers ontmoeten elkaar op Lage Weide

netwerkbijeenkomsten en evenementen

Verbinding creëren tussen de bedrijven op Lage Weide: dat zien wij als onze belangrijkste taak. Sinds 1966 komt Industrievereniging Lage Weide op voor de belangen van haar leden. Maar we kunnen pas écht aan belangenbehartiging doen, als we weten wie onze leden zijn en wat hen bezighoudt. Daarom doen we er alles aan om onze leden te leren kennen en om ze in contact te brengen met elkaar. Want samen kom je verder!

Op Lage Weide zijn zo’n 800 bedrijven actief. Grote en kleine ondernemingen, nationale en internationale bedrijven die werk bieden aan ongeveer 18.000 mensen. De vertegenwoordigers van al deze mensen bieden wij graag een platform voor kennisdeling en het vergroten van hun netwerk. Als we weten wat er speelt bij al deze ondernemers, zijn wij in staat om de kennis en krachten van al deze ondernemers op een positieve manier te bundelen. Daarom organiseren wij regelmatig netwerkbijeenkomsten waar leden elkaar ontmoeten.

Netwerkbijeenkomsten Lage Weide

De leden van Industrievereniging Lage Weide en de andere ondernemers op Lage Weide ontmoeten elkaar op diverse netwerkbijenkomsten:

 • Regelmatig zijn er ontbijtsessies. Een geliefde bijeenkomst voor veel ondernemers, omdat op dit moment van de dag de agenda’s meestal leeg zijn. Tijdens de ontbijtsessies gaan we aan de slag tijdens werksessies of presenteren de ILW-leden hun bedrijf, worden er gastsprekers uitgenodigd en kunnen de leden aangeven wat voor business ze zoeken. Zelf eens een ontbijtsessie organiseren om in contact te komen met de andere ILW leden? Laat het weten via info@lageweide.nl
 • Een paar keer per jaar organiseren we een bedrijfsbezoek. Leden vinden het zeer interessant om een blik achter de schermen te werpen bij één van de leden. We combineren deze bedrijfsbezoeken vaak met een ontbijtsessie of een vooraf geprogrammeerde extra bijeenkomst. Wil jij jouw buren eens rondleiden? Laat het weten via info@lageweide.nl
 • Tweemaal per jaar is er de Algemene Leden Vergadering, waar onze leden inzage krijgen in de feiten & cijfers van het afgelopen jaar. Uiteraard combineren we deze vergadering met een borrel, zodat er genetwerkt kan worden.
 • Tijdens onze zomer-barbecue praten we bij over de voorbije periode en maken we plannen voor het najaar. Bekijk een nieuwsbericht van de vorige barbecues
 • Het ILW-diner is een exclusief etentje speciaal voor directeuren, bestuursleden en vestigingsmanagers. Tijdens het diner is er een interessante spreker en kunnen de aanwezigen ervaringen uitwisselen. Bekijk onze agenda voor het volgende ILW-diner!
 • Vier keer per jaar houden we een P&O-netwerkbijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn exclusief voor HR-medewerkers en directeuren van bedrijven op Lage Weide. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen we kennis en ervaringen uit over actuele personeelsvraagstukken die spelen op Lage Weide. Door elkaar te helpen en samen te werken, bouwen we aan een Lage Weide dat aantrekkelijk is om te werken.  
Jan Troost

Heeft u een idee voor een evenement?

Organiseert jouw bedrijf een evenement waarbij andere ondernemers van Lage Weide welkom zijn? Laat het ons weten! Stuur een mail naar info@lageweide.nl en wij vermelden jouw evenement op de agenda.

Wil jij de leden ook een keer bij jouw bedrijf ontvangen?

Je bent natuurlijk van harte welkom om ook een ontbijtbijeenkomst of bedrijfsbezoek voor de ILW-leden te organiseren! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Activiteiten op Lage Weide: bekijk de agenda

Check de agenda voor alle netwerkevenementen op Lage Weide.

Behaalde resultaten 2020

33 ondernemersverhalen gepubliceerd
BHV trainingen en verzekeringsvoordeel geregeld

Coronaproof zomerbarbecue georganiseerd

Behaalde resultaten 2021

650 boeken met ondernemersverhalen verspreid

 • Boek ‘Lage Weide onderneemt – Sterke ondernemersverhalen’ gedrukt en verspreid onder 650 bedrijven en relaties

Project Deelfietsen

 • Voorbereiding locaties voor deelfietsen op Lage Weide afgerond en subsidieaanvraag gedaan voor realisatie deelfietsen. Wegens terugtrekking vergunning van de deelfietsaanbieder in Utrecht door de gemeente Utrecht is de subsidieaanvraag stopgezet en de voorbereiding ‘on hold’.

Ontvangst delegaties

 • Werkbezoeken van burgemeester Dijksma, Koningin Maxima, gedeputeerde Arne Schaddelee, wethouder Verschuure, directeur Fietsersbond Esther de Lange. Aanwezigheid diverse raadsleden tijdens Lagerhuis Lage Weide

LED-informatieborden

 • Vergunningaanvraag gedaan en ontvangen voor 2 LED-informatieborden op Lage Weide 

Lage Weide Magazine

 • Magazine onder 800 bedrijven verspreid met informatie over alle activiteiten van Parkmanagement Lage Weide

Behaalde resultaten 2022

LED-informatieborden geplaatst

 • De LED-schermen zijn geplaatst, zodat we op twee strategische plekken bij de entrees van Lage Weide nieuwsberichten en meldingen kunnen delen met alle mensen op Lage Weide.

Ontvangst delegaties

 • Op verschillende manieren halen we verschillende stakeholders naar Lage Weide. Zo organiseerden we excursies voor studenten, vaartochten voor bewoners, werkbezoeken voor politieke fracties, het Lage Weide congres voor alle mogelijke stakeholders en een Captains Dinner waar wethouder Susanne Schilderman (gemeente Utrecht) en gedeputeerde Robert Strijk (provincie Utrecht) bij aanwezig waren.

Organisatie ILW events

Collectief voordeel

 • Hercertificering Keurmerk Veilig Ondernemen behaald

Goede voornemens 2023

Accountmanagement

 • Contacten onderhouden met 100 ondernemers en 
  100 ondernemers ondersteunen

Project Deelfietsen

 • In afwachting op een nieuwe deelfietsaanbieder die Utrecht-breed actief mag zijn. Vervolgens selecteren van een aanbieder van deelfietsen en de samenwerkingsafspraken vastleggen in een overeenkomst.

Ontvangst delegaties

 • Stakeholders krijgen een positieve indruk van Lage Weide door werkbezoeken

LED-informatieborden

 • 2 LED-informatieborden op Lage Weide in gebruik genomen

Collectief voordeel

 • Verzekersvoordeel door KVO-certificering

 • Aanbieden BHV trainingen, AED’s en RI&E’s.

 • Aanbieden doorlopende taallessen

Organiseren ILW bijeenkomsten

 • Organiseren van diverse ILW bijeenkomsten zoals diners, ALV’s, BBQ en andere evenementen

Verbinding creëren tussen de bedrijven op Lage Weide zien wij als onze belangrijkste taak