Duurzame energie

20% van het energieverbruik in Nederland vindt plaats op bedrijventerreinen zoals Lage Weide. Fossiele brandstoffen worden duurder, tasten het milieu aan en moeten stapsgewijs worden vervangen door duurzame alternatieven. Daarbij zien we voor Lage Weide drie belangrijke opgaven:

  • Energieconsumptie verlagen en van fossiel naar duurzaam. Bedrijfspanden biobased isoleren, omgeving vergroenen, bedrijfsprocessen optimaliseren en overstappen op groene energie.  
  • Energienetwerken optimaal gebruiken, voorkomen van overbelasting. Power balancing door onderling uit te wisselen, lokale elektriciteitshubs en opslag.
  • Energieproductie verduurzamen en vergroten. Investeren in zonnepanelen, elektrolysers en andere energiebronnen.
zonnepanelen

Ambities

We willen gezamenlijk de energietransitie versnellen met als resultaat in respectievelijk 2025 en 2030:

  • 20 procent energiebesparing door blijvende gedragsverandering en isolatie in 2025 en 20 procent besparing in 2030.
  • 25 procent van de gebruikte energie zelf duurzaam opwekken in 2025 en 50 procent in 2030 door alle geschikte daken op het terrein te benutten voor de opwek van zonne-energie maar ook te kijken naar het aardgasvrij maken van gebouwen.
  • Een toename van het gebruik van (hybride) warmtepompen voor verwarming door bij natuurlijke vervangingsmomenten van C.V. ketels in te zetten op (hybride) warmtepompen c.q. warmtenet of andere vormen van elektrische duurzame verwarming.

Hoe pakken we dat aan?

Voor de komende jaren hebben we een programma boordevol acties samengesteld. Dat noemen we de ‘Green Deal Lage Weide’. Op het vlak van energietransitie werken we met onze partners onder meer aan de volgende projecten:

Meer weten of meteen meedoen?

Bel Roeland Tameling, ILW Parkmanagement Lage Weide. Telefoon: 06 17 45 34 90. Of mail naar info@lageweide.nl.

Of neem contact op met Meya Sollman van ECUB. Telefoon: 06 43 57 06 35. Je kunt ook mailen naar m.sollman@ecub.nl .

Hulp nodig?

Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je financiering nodig of andere vragen? Maak dan gebruik van de volgende mogelijkheden:

 
Of download een flyer van de Provincie Utrecht:
 

En natuurlijk de expertise van bedrijven die hier ervaring mee hebben op Lage Weide, zoals

Vind je dat jouw bedrijf ook in dit rijtje hoort? Heb je andere suggesties en aanvullingen? Of heb je een hulpvraag die je direct aan ons wil stellen? Stuur dan een berichtje naar Roeland Tameling via roelandtameling@lageweide.nl of 06-17453490.

Werken aan een toekomstbestendig en vitaal Lage Weide