Waarom deze scan?

Parkmanagement Lage Weide werkt samen met o.a. Goedopweg aan duurzame mobiliteit op ons bedrijventerrein. Doel hiervan is het realiseren van maatregelen om de bereikbaarheid van Lage Weide op een duurzame wijze te verbeteren. Voorbeelden zijn vervoersdiensten aan te bieden in de ‘last mile’; het laatste stukje vanaf het station, fietsroutes verbeteren en kennisuitwisseling over reiskostenvergoedingen en voorzieningen bij bedrijven.

 

Wat bieden we jou?

Alle werkgevers op Lage Weide, ook de kleinere organisaties (MKB), krijgen gratis toegang tot de mobiliteitsscan MobilityAnalyst. Deze interactieve tool geeft inzicht in de mobiliteit van je organisatie en waar kansen liggen om het duurzamer, goedkoper, vitaler te maken. Goedopweg helpt een werkgever op weg met de tool en geeft advies over passende maatregelen en activiteiten. Een zeer actueel onderwerp hierbij is het thuiswerken en thuiswerkbeleid van een organisatie.

Belang voor Lage Weide

Voor Lage Weide willen we daarnaast de uitkomsten van de scans bundelen. Daarmee krijgen we inzicht in de vervoerbewegingen op ons bedrijventerrein  (vanzelfsprekend AVG-proof). Op deze manier kunnen we kijken welke gezamenlijke maatregelen leiden tot een betere bereikbaarheid. Bij wegwerkzaamheden en de potentiële vertragingen die dit oplevert, kunnen we adviseren hoe je er voor kunt zorgen dat je hier zo min mogelijk last van ondervindt. Dat kan natuurlijk alleen als zoveel mogelijk organisaties in ons gebied ook een mobiliteitsscan hebben ingevuld.

De scans zijn ook nuttig om te bepalen hoeveel mensen met trein of bus kunnen reizen en of voor het laatste stuk van de reis nog aanvullend vervoer geregeld moet worden. In verschillende andere gebieden heeft Goedopweg door dit met lokale spelers goed te regelen de bereikbaarheid verbeterd.