Duurzame mobiliteit

Met de auto in de file, daar wordt niemand vrolijker van. Daarom zet Lage Weide zich in, om werknemers en anderen op ons bedrijventerrein te verleiden de auto te laten staan.

We promoten enthousiast de volgende alternatieven:

  • Pak de fiets
  • Gebruik het OV (bus, tram, trein)
  • Werk vanuit huis

 

En we werken er hard aan, om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Ambities

Samen met onze overburen op De Wetering-Haarrijn hebben we de Bereikbaarheidsalliantie A2 opgezet. Werkgevers die hierbij aangesloten zijn, maken zich met ons hard voor de volgende ambities:

  • In 2025 zijn 4.000 dagelijkse autoritten van en naar Lage Weide en De Wetering-Haarrijn vervangen door duurzame vormen van mobiliteit (Fietsen of OV) t.o.v. 2021.
  • In 2025 zijn 1.000 spitsbewegingen vervangen door niet reizen, of reizen buiten de spits t.o.v. 2021.
  • De infrastructuur is in 2030 veilig en robuust voor fietsers.

Hoe pakken we dat aan?

We zijn al een tijdje bezig om deze ambities te realiseren, zoals je ook kunt zien op het dashboard en in ons projectenoverzicht. Onze goede voornemens hebben we ook vastgelegd in de Green Deal Lage Weide. En we gaan stevig door op de ingeslagen weg. Onder meer door de volgende acties op te pakken:

Meer weten of meteen meedoen?

Daan van Haarlem is projectmanager Bereikbaarheid bij ILW Parkmanagement Lage Weide. Hij is bereikbaar via daanvanhaarlem@lageweide.nl en 06-42100792. We werken nauw samen met Goedopweg, de organisatie van wegbeheerders die met innovatieve maatregelen de bereikbaarheid van de regio Utrecht wil verbeteren.

Hulp nodig?

Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je financiering nodig of andere vragen? Maak dan gebruik van de volgende mogelijkheden:


Of download de flyer van de Provincie Utrecht:

Flyer duurzame mobiliteit bedrijventerreinen

En natuurlijk de expertise van bedrijven die hier ervaring mee hebben op Lage Weide, zoals

 

Vind je dat jouw bedrijf ook in dit rijtje hoort? Heb je andere suggesties en aanvullingen? Of heb je een hulpvraag die je direct aan ons wil stellen? Stuur dan een berichtje naar Roeland Tameling via roelandtameling@lageweide.nl of 06-17453490.

Werken aan een toekomstbestendig en vitaal Lage Weide