Deelfietsensysteem Lage Weide

Hoe werkt het?

Op verschillende plekken op bedrijventerrein Lage Weide en bij de stations Leidsche Rijn en Maarssen zijn vanaf juni 2023 hubs met elektrische fietsen van TIER geplaatst. Hier kunnen alle werknemers van bedrijven op Lage Weide tot 1 mei 2024 gratis gebruik van maken voor woon- werkverkeer. Vanaf 1 mei betaal je een eigen bijdrage van 2 euro per rit. Op de TIER hubs kan je de e-bikes ophalen en terugbrengen na je rit. Op het kaartje zijn de hubs op Lage Weide te vinden (klik op de kaart om een Google Map te openen).

De TIER e-bikes zijn tot 1 mei 2024 helemaal gratis voor woon-werkverkeer voor alle werknemers van Lage Weide. E-bikes zijn snel, makkelijk in gebruik en helemaal zorgeloos. Bovendien is het duurzamer dan de auto. Door de e-bikes van TIER te gebruiken help je mee aan een schonere woon en werkomgeving. Vanaf 1 mei betaal je 2 euro per rit als eigen bijdrage.

Voordelen voor werkgevers op Lage Weide 

Werkgevers die hun medewerkers stimuleren om met de fiets naar kantoor te reizen leveren een belangrijke bijdrage aan een beter bereikbaar gebied en een vermindering van de verkeersdruk. Daarnaast zijn de e-bikes snel, makkelijk en helemaal zorgeloos wat positief bijdraagt aan de tevredenheid van je werknemers.

Gaiyo: “De energietransitie dwingt ons naar een duurzaam mobiliteitssysteem te bewegen, waar we ernaar streven om zo snel mogelijk CO2-neutraal te kunnen reizen. Alleen samen kunnen wij de CO2-uitstoot verder terugdringen. Door het aanbieden van duurzame mobiliteit in één app maken wij het onze gebruikers makkelijker bewuster te reizen.”

ILW Parkmanagement Lage Weide heeft de ambitie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de versnelling van de energietransitie. Roeland Tameling: “Wij zijn het eerste bedrijventerrein in Nederland dat op deze manier deelfietsen mogelijk maakt voor medewerkers van bedrijven. Dit is niet eerder op zo’n grote schaal gedaan in een regio.”

Hoe maak je gebruik van de TIER e-bikes?

Door je in te schrijven via de aanmeldpagina kan je gebruik maken van het deelfietsensysteem Lage Weide en de e-bikes van TIER. Via de Gaiyo app kun je de hubs en fietsen makkelijk vinden en krijg je aanvullende informatie over de voertuigen te zien, zoals de accustatus. Ook regel je het openen en sluiten via de app. 

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan voor deze actie via het aanmeldformulier
  2. Vul het aanmeldformulier in en gebruik hiervoor je zakelijke e-mailadres. Heb je geen zakelijk e-mailadres? Geen probleem, dan controleren we op een andere manier in het aanmeldformulier je werkgever op Lage Weide.
  3. Je aanmelding wordt binnen 3 werkdagen door Werkstichting Lage Weide verwerkt.
  4. Indien je aanmelding is verwerkt, ontvang je een mail met instructies van Gaiyo.
  5. Volg de instructies in de mail, download en installeer de Gaiyo app.
  6. Maak vervolgens een Gaiyo account aan met het opgegeven zakelijke e-mailadres.
  7. Je account is nu klaar voor gebruik. Pak een fiets in een van de 18 hubs in de omgeving van je werk en fiets naar je werk in Lage Weide!


In de Gaiyo app zie je direct instructies voor het huren van een TIER e-bike voor woon-werkverkeer van en naar Lage Weide. Deze instructies zijn ook
hier te vinden of kijk op onze pagina veelgestelde vragen voor nog meer informatie. 

De fietsritten met korting (max. 30 minuten per keer) worden alleen beschikbaar gesteld voor woon-werkverkeer van en naar Lage Weide. Lees alle voorwaarden van de actie hier. Heb je vragen? Bekijk dan eerst de antwoorden op de pagina veelgestelde vragen of neem contact op met Taco Jansonius via tacojansonius@lageweide.nl

Acties bereikbaarheid: blijf op de hoogte!

Meer weten over onze aanpak voor een bereikbaar Lage Weide? Kijk op www.lageweide.nl/bereikbaarheid/mobiliteits-projecten/ voor een actueel overzicht!