Terugblik P&O Netwerk online meeting: Hoe overleef je als P&O-er 2022?
Op dinsdag 23 november organiseerde Parkmanagement Lage Weide samen met UWV, het WerkgeversServicePunt, Moneypenny en Goedopweg de P&O Netwerk Online Meeting: Hoe overleef je 2022? Het eensluidende antwoord: met gratis ondersteuning van de genoemde organisaties.
Matchtafel P&O Lage Weide
De matchtafels zijn een initiatief om intersectorale mobiliteit van medewerkers te bevorderen. Zodat WW en bijstand voorkomen worden. Door bij elkaar te komen en kandidaten en vacatures met elkaar te delen én te vertellen over de eigen organisaties ontstaat er bovendien een waardevol netwerk waar werkgevers én werknemers voordeel van hebben.
Als je er nog nooit geweest bent: kom eens vertellen over jouw personeelsvragen. Bespreek met elkaar wat er speelt en laat collega P&O’ers met je meedenken. Het is gratis. De eerstvolgende matchtafel is op 2 december.
En mocht je naast de matchtafels hulp nodig hebben bij jouw personeelsbeleid voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, subsidies, ondersteuning, et cetera dan staan Inge, Jeanette en Bernadette voor je klaar. De informatie van de matchtafel en hun contactgegevens zijn te vinden in hun presentatie.
Hybride werken
Bij Moneypenny zijn ze al 21 jaar bezig met thuiswerken. Daarnaast hebben ze nu een kosteloos aanbod om 30 bedrijven verder te helpen met thuiswerken, wie wil dat nu niet?
In een compact (max 2 A4) visiedocument leg je vast welke rol thuiswerken in de organisatie krijgt. In een concreet actieplan krijg je daarnaast hulp bij thuiswerkovereenkomsten of de inschatting van reële vergoedingen. Maar je kijkt ook nog eens kritisch naar de kantooromgeving, de ICT én hoe je het laat landen in jouw bedrijf. Bekijk voor meer info haar presentatie.
Voor dit aanbod geldt: het is kosteloos, maar er is natuurlijk wel een tijdsinvestering nodig. Evenals een kartrekker op managementniveau. Als jouw bedrijf meer dan 50 medewerkers heeft kan je je aanmelden via Susan Smulders, susan.smulders@moneypenny.nl
Mobiliteitsscan Goedopweg
Wouter de Valk van Goedopweg ging als laatste in op de invloed van een goede bereikbaarheid op de aantrekkelijkheid van werkgevers. Het blijkt:
De reisafstand en flexibel werken zijn een van de redenen om op het laatste moment voor die ander te kiezen.’ (fd.nl/samenleving/1418440/de-sollicitant-die-in-rook-opgaat-qwk1ca4AxSSu)
Met een mobiliteitsscan krijg je inzicht in waar je werknemers vandaan komen en kan je veranderingen in je mobiliteitsbeleid doorrekenen. In kosten, maar ook in CO2, vitaliteit of zelfs verwacht ziekteverzuim van je medewerkers. Door met ‘de knoppen te spelen’ in het programma krijg je inzicht voor hoeveel medewerkers veranderingen interessant kunnen zijn en komen de knelpunten in beeld. Een voorbeeld hiervan zie je in de demo-omgeving.
Nadat de scan is uitgevoerd wordt je verder geholpen met advies om dit in jouw organisatie in te zetten. Neem daarvoor contact op met Wouter de Valk via wouter@goedopweg.nl of 0625389661.