Terugblik op een dynamische ALV en Besluitvormend Overleg Lage Weide

Op dinsdag 20 juni was de ALV en het besluitvormend overleg voor Lage Weide. De ruim 40 aanwezigen kregen met Pitch your Project een aantal keuzes in nieuwe, dynamische vorm voorgelegd. In combinatie met een hartelijke ontvangst en rondleiding in het prachtige nieuwe pand van Gimeg zorgde dit voor vele positieve reacties.

Welkom bij gastheer Gimeg

De aanwezigen werden welkom geheten door Jan Willem de Jong, voorzitter van ILW. Hij benadrukte het belang van economische, innovatieve én sociale bedrijvigheid op Lage Weide. Onderdeel van die sociale bedrijvigheid is het samen maken van keuzes voor ons bedrijventerrein en de reden om te starten met Pitch your Project.

Voordat er gekozen kon worden vertelde Frank Gijsberts, Algemeen Directeur, over de vestiging van Gimeg op Lage Weide. Op 5 december verhuisden zij van de Meern naar het nieuwe 15.000 m2 grote pand op Lage Weide. Gimeg is een groothandel voor de camper- & caravanindustrie en levert allerhande toebehoren. Ook levert Gimeg diverse producten voor buitenrecreatie aan detailhandel zoals bouwmarkten. Tijdens de rondleiding die Frank verzorgde werd nog veel meer over Gimeg uit de doeken gedaan.

Pitch your Project

Tijdens deze eerste ronde van Pitch Your Project werd ingestemd met drie aanvragen:

  • Qkunst: Beeldende kunst bij ons. Dit jaar bestaan de Waterwerken van Ruud Kuijer 10 jaar. Om dit te vieren worden 7 kunstenaars uitgenodigd om 7 beelden voor Lage Weide te maken. 
  • De Fietskoerier: Duurzaam ophalen van postpakketten. Alle uitgaande post, pakketten en aangetekende stukken van ALLE organisaties op Industrieterrein Lage Weide worden gratis én duurzaam opgehaald, en daarbij kosteloos gefrankeerd. De ondernemers krijgen daarbij een korting op het PostNL postzegeltarief. 
  • Uranus Cultuurlab: jubileum event, want dit jaar bestaat het Uransus Cultuurlab 20 jaar. En niet te vergeten: iedereen is op 2 september van harte welkom!


Daarnaast werd aandacht gevraagd voor een aantal andere initiatieven:

  • Goedopweg Werknemersactie. Nick Ottevanger nodigt werkgevers uit om hun arbeidsvoorwaarden e.d. fietsvriendelijker te maken met hulp van Goedopweg. Vergeet daarbij niet de gratis deelfietsen voor medewerkers op Lage Weide!
  • Fietsersbond: Wil onder automobilisten bewustwording creëren over ‘Veilig trappen op Lage Weide’. Parkmanagement Lage Weide zal uit eigen middelen hiervoor ondersteuning bieden. Daarnaast is de fietsersbond op zoek naar ‘pitstop plekken’: locaties waar een fietspomp, EHBO middelen en een toilet beschikbaar is. Heb jij zo’n plek? Laat het weten!
  • Start Duurzaam Lage Weide ambassadeurs: De SDG trainees presenteren het netwerk van Duurzaam Lage Weide ambassadeurs. Heb jij interesse? Meld je via info@lageweide.nl
  • U-safe: Frank van Essen gaf ons een update over collectieve bewaking van Lage Weide.


Benoeming Suzanne Hulstein

Rondom de pitches werden ook nog de formele zaken van de ALV afgehandeld, de samenvatting hiervan lees je in het concept verslag. Daarnaast werd langer stilgestaan bij een update over het thema Arbeidsmarkt.

Ook zijn we blij dat Suzanne Hulstein, partner bij Lean People, benoemd is als bestuurslid. Samen met bestuurslid Paul Bakker gaat ze aan de slag met de portefeuille ‘community’. Suzanne: “Samen met m’n collega-bestuurders en collega’s van Parkmanagement ga ik aan de slag om dit terrein een nóg leukere werkomgeving te maken voor de 900 (!) bedrijven die hier gevestigd zijn.”

 

Volgende bijeenkomsten

Doordat in deze ronde van Pitch your Project niet alle aanvragen gehonoreerd zijn, is er budget om ook tijdens de volgende ALV op 12 oktober weer projecten te pitchen. Dus heb jij misschien wel een idee, goed voor het collectief van Lage Weide? Werk dit dan verder uit en dien jouw project in voor Pitch your Project 2024.

Graag tot snel bij de eerstvolgende netwerkmogelijkheid, tijdens de ILW BBQ op 13 juli!