ILW Zomer BBQ op 13 juli

Kom naar de Zomer BBQ met Data & AI Specialist Michiel Poortvliet

Op donderdag 13 juli organiseren we de jaarlijkse ILW BBQ voor haar leden en mensen die ‘vrienden van Lage Weide’ zijn of willen worden. Dus ben je ILW lid of zou je dat wel willen worden? Kom dan 13 juli naar de BBQ bij Vineyard (Atoomweg 63, Lage Weide)! We ontvangen je aanmelding graag via 13juli.eventbrite.nl.   

AI 

Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) is de laatste tijd veel in het nieuws. Die aandacht is begrijpelijk, want AI is een sleuteltechnologie die de manier waarop we werken en leven transformeert. AI maakt allang onderdeel uit van ons dagelijks leven. Vaak staan we daar niet zo bij stil. Denk aan intelligente zoekmachines die snel de juiste informatie geven. Of aan programma’s die tekst kunnen vertalen. Ook algoritmes die aanbevelingen doen voor producten die aansluiten bij behoeftes, zijn voorbeelden van AI. 

Groot potentieel voor bedrijven 

AI kan worden toegepast in vrijwel alle domeinen en sectoren, daarom is het maatschappelijk en economisch potentieel groot. De ontwikkelingen zijn dan ook al in volle gang. Een van de bekendste voorbeelden is het automatisch schrijven van teksten (via ChatGTP) en toepassingen in beeldherkenning. En AI wordt steeds meer ingezet om de planning in de logistieke sector te verbeteren, de openbare ruimte beter te onderhouden en het verkeer effectiever te regelen.  

Daar nemen we jullie tijdens de ILW BBQ graag in mee. Op het programma dus een actueel en interessant onderwerp, met daarnaast uiteraard voldoende tijd om bij te praten, te netwerken en lekker eten. Dus kom naar de ILW BBQ op 13 juli en maak kennis met Michiel Poortvliet, Data & AI Specialist bij Microsoft Nederland. Tijdens zijn presentatie over Generative AI ontdek je de kansen en uitdagingen voor bedrijven die deze technologie met zich meebrengt. Tijdens de presentatie worden er live demo’s uitgevoerd, zodat je ook direct AI zelf kan ondervinden. 

Programma: 

Vanaf 16:45 uur | inloop en ontvangst  

17:15 uur | aanvang programma met Michiel Poortvliet  

18:15 uur | BBQ 

20:30 uur | einde 

We hopen jullie op 13 juli te zien en te spreken bij Vineyard. Uiteraard praten we jullie ook bij over de laatste ontwikkelingen op Lage Weide. Eventuele vragen en/of opmerkingen kunnen gesteld worden aan Daan van Haarlem, via daanvanhaarlem@lageweide.nl of 06-42100792. Aanmelden doe je via 13juli.eventbrite.nl