Grondstofschaarste? Werk circulair!

De grondstofprijzen schommelen flink door internationale ontwikkelingen. Denk hierbij aan hout, lithium en kunstmest. En dat maakt circulair werken relevanter dan ooit. Want wie grondstoffen wint uit reststromen, is niet langer afhankelijk van internationale handel. Wil je weten hoe dit werkt? Doe de workshop en leer de CIRCO-methode.

Het is vervelend als je voor jouw bedrijfsmodel afhankelijk bent van de genoemde grondstoffen. Circulair werken biedt mogelijk een oplossing. ILW Parkmanagement Lage Weide heeft samen met CIRCO Hub Midden Nederland een driedaagse workshop over circulair werken opgezet voor bedrijven uit de bouw en renovatie: CIRCO Track.

Wat is CIRCO?

CIRCO is een programma van CLICKNL, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met de CIRCO-methode kunnen ondernemers en ontwerpers hun producten, diensten en businessmodellen (her)ontwerpen. Zo zetten ze waardeverlies om in economische kansen.

Over de workshop

Tijdens de workshop dagen twee gecertificeerde trainers je uit om jouw productieketen of een deel daarvan in detail uit te werken. Zo krijg je alle verschillende stakeholders en handelingen op een rij. Heb je dit goed in kaart, dan zoek je naar kansen om circulair te werken binnen jouw organisatie. Bijvoorbeeld door je product na de gebruiksfase terug te halen of de grondstoffen die je nodig hebt anders in te kopen. Of door samen te werken met andere leveranciers. Vanuit deze verschillende opties kies je één project, dat je verder uitwerkt tot een pitch. Daar ga je uiteraard zelf verder mee aan de slag, maar ook daar kunnen we bij helpen.

CIRCO Track bouw en renovatie

In Utrecht is een grote bouwopgave, waar veel grondstoffen voor nodig zijn. Daarom is deze CIRCO speciaal voor bouw- en renovatiebedrijven. De trainers hebben ervaring in deze sector en werven nu andere interessante bouwbedrijven uit de regio.

Per bedrijf nemen twee mensen deel: liefst iemand op directieniveau en een projectleider. De workshops vinden plaats op:

  • dinsdagochtend 27 september (Bij de Hofclub Werken en Vergaderen op Lage Weide)
  • donderdagochtend 13 oktober (online)
  • donderdagmiddag 20 oktober.


Meer informatie vind je in de CIRCO Blended Track flyer en op www.circonl.nl/agenda/bouw-en-renovatie-regio-midden-nederland/

Na afloop van deze CIRCO Track starten we in het nieuwe jaar met een nieuwe CIRCO-track. Heb jij interesse om deel te nemen met jouw bedrijf? Neem dan alvast contact op met Daan van Haarlem via daanvanhaarlem@lageweide.nl.