Proosten op werkgeluk

Werken met plezier, in welk type dienstverband dan ook. Dat is waar de recruitmentspecialisten van Dag1 naar streven. De perfecte match vinden tussen een kandidaat en opdrachtgever is voor hen het ultieme doel. Maar hoe creëert Dag1 een match en hoe realiseer je werkplezier? Directeur Noortje Hendrikx geeft uitleg en enkele tips die ook nog eens heel nuttig kunnen zijn voor andere werkgevers in coronatijd. 

Benut het creatieve talent 

Nu thuiswerken de norm is, is het lastig voor werknemers om een balans te vinden tussen werk en privé merkt Hendrikx. “In coronatijd is het extra belangrijk voor bedrijven om verbonden te blijven met hun werknemers. Werkgeluk is ook onderlinge betrokkenheid en sociaal contact.” Hendrikx heeft daarom een paar creatieve tips voor bedrijven op Lage Weide: “Spring in de auto en verras je werknemers met een leuke attentie aan huis of organiseer online creatieve sessies.” Bij Dag1 wordt het talent van collegas ingezet voor deze online sessies. Zo werden er gezamenlijke tekenlessen en kooklessen georganiseerd. “Even samen met iets anders bezig zijn, geeft ontzettend veel plezier.”  

Werkplezier voor iedereen 

Een werknemer wil een uitdagende baan en wil zich welkom voelen. Een werkgever wil de geschikte kandidaat voor de vacature. Dag1 investeert zowel in het bedrijf als in de kandidaat. “Wij vinden het belangrijk om de talenten van een kandidaat aan het licht brengenDaarom gaan wij diepgaand in gesprek om erachter te komen wat iemand energie geeft, wat iemands motivatie is en waar iemand werkplezier uit haalt”, vertelt Hendrikx. “Wanneer wij voor een opdrachtgever op zoek mogen naar een nieuwe collegagaan wij uitgebreid met elkaar in gesprek om zo’n compleet mogelijk beeld van de organisatie te krijgen. Hierdoor kunnen wij een cultural fit verzekeren, waarbij de aandacht niet alleen gevestigd wordt op de harde skills. Door die extra aandacht voor beide partijen is Dag1 onderscheidend ten opzichte van andere uitzend en werving– en selectiebureaus. Met een kwalitatief hoogstaande match, scheppen zij de voorwaarden voor een duurzame relatie tussen werknemer en werkgever. En bovenal; werkplezier voor iedereen.  

Proostmomenten op de werkvloer 

De juiste persoon op de juiste plek is een feest voor de kandidaat én de werkgever en dus een goede reden om te proosten. “Het vieren van dit moment is heel belangrijk. Wij proosten altijd op dag 1 van een nieuwe toekomst, die begint bij de eerste dag van een nieuwe baan of nieuwe collegaDat wil ik ook graag als tip meegeven aan andere bedrijven. Wij vieren mooie en belangrijke momenten en staan stil bij jubilea. Dit doen wij uiteraard ook voor eigen personeel. Een flesje bubbels op de eerste werkdag, een attentie bij een 1-jarig jubileum of een taart bij een 5-jarig jubileum”, vertelt Hendrikx. “Wij krijgen energie van het vinden van een juiste match en nemen graag de regie in dit proces. Met onze onderscheidende aanpak blijven wij betrokken om er zeker van te zijn dat iemand op de juiste plek zit en een aanvulling is voor de organisatie op lange termijn. Met als resultaat, dankzij Dag1, werkgeluk en veel proostmomenten.”