Zwerfvuil opruimactie Lage Weide- 17 maart

Op donderdag 17 maart (10.00-12.00u) steekt Lage Weide wederom de handen uit de mouwen en organiseren we een zwerfvuil opruimactie op het bedrijventerrein. Dit is het vervolg op de eerste succesvolle opruimactie op Lage Weide die plaatsvond in september 2021. Waar toen de kop van de Atoomweg schoner werd gemaakt, is nu gekozen voor het gebied aan de Zonnebaan om zwerfafval op te ruimen. Voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart zullen Parkmanagement Lage Weide en bedrijven gevestigd aan de Zonnebaan via de opruimactie aandacht besteden aan Utrecht als schone stad en Lage Weide als schoon bedrijventerrein.  

Voor Parkmanagement Lage Weide past de zwerfvuil opruimactie volledig in de plannen voor het bedrijventerrein, vertelt Roeland Tameling: “Het is super belangrijk dat Lage Weide schoon, heel en veilig is. Juist ook voor de fietsers op ons bedrijventerrein. Bij de ondernemers zien we ook veel enthousiasme om deel te nemen. Zo gaan duurzaamheid en bereikbaarheid hand in hand met deze actie én het is tegelijkertijd een mooie aanleiding voor ondernemers om de buren nog beter te leren kennen!” 

De zwerfvuil opruimactie wordt ondersteund door Groenpand, dat gevestigd zit aan de Zonnebaan. Groenpand stelt hun duurzame locatie beschikbaar als start- en finishpunt en de opruimactie past ook volledig in de visie van het bedrijf, zo vertelt IJmert Muilwijk (oprichter en eigenaar van de Groenpand Groep): “Als kind ben ik opgevoed met 1x per jaar vuilvissen bij ons in het riviertje de Giessen. Als volwassene zet ik die traditie graag door. Het opruimen van zwerfvuil is ook een logische activiteit voor ons als organisatie die zich inzet om de energietransitie zo snel mogelijk te laten verlopen. Zo gaan we een groene en duurzame toekomst tegemoet. Samenkomen, samen opruimen en samen genieten van het resultaat.” 

De gemeente Utrecht heeft een actief beleid op het gebied van zwerfvuil. Vanuit dit beleid wordt ook actief burgers, bedrijven(terreinen) en andere instanties betrokken. Hiervoor is de werkgroep ‘Utrecht Schone Stad’ (USS) opgericht, die in verschillende gebieden in Utrecht acties organiseren. USS is ook op 17 maart aanwezig bij de zwerfvuil opruimactie op Lage Weide en helpt mee om het bedrijventerrein een stukje schoner te maken.  

“We hopen op een grote deelname van bedrijven gevestigd aan de Zonnebaan”, vertelt Roeland Tameling afsluitend. “We hebben de smaak te pakken na de succesvolle eerste editie en gaan flink aan de bak op 17 maart. Daar hebben we nu al zin in, dus doen jullie ook mee?” Deelname is gratis en meld je daarom nu aan via daanvanhaarlem@lageweide.nl

Programma

10.00u-10.15u   Deelnemers verzamelen bij Groenpand (Zonnebaan 36) onder het genot van een kopje koffie of thee 

10.15 uur: Welkomstwoord Parkmanagement Lage Weide en USS – uitleg zwerfvuil opruimactie en uitdelen materialen

10.30 uur: Start zwerfvuil opruimactie

11.30/11.45 uur: Einde zwerfvuil opruimactie 

11.45/12.00 uur: Napraten en lunch voor alle deelnemers, aangeboden door Parkmanagement Lage Weide bij Groenpand

Locatie 

Zonnebaan, Lage Weide 

Start- en finishlocatie: Groenpand, Zonnebaan 36, Lage Weide