Zwerfvuil-opruimactie Lage Weide enthousiast opgepikt

Donderdagochtend 23 september kwamen enthousiaste ondernemers, Parkmanagement Lage Weide en de gemeente in actie om zwerfvuil op te ruimen op Lage Weide. De groep van 20 deelnemers prikte het zwerfvuil in het gebied rondom het oude AC restaurant op om zo aandacht te vragen voor Utrecht als schone stad en Lage Weide als schoon bedrijventerrein.

De actie werd georganiseerd in navolging op World Cleanup Day dat zaterdag 18 september wereldwijd plaatsvond. Net als bij dit event werden er op Lage Weide vooral sigarettenpakjes en -filters gevonden. Ook blikjes, flesjes, snoepverpakkingen en andere verpakkingen voor eten werden veel opgeprikt. In totaal verzamelden de deelnemers ongeveer 15 volle vuilniszakken. Het viel op dat er met name veel zwerfvuil te vinden was langs de doorgaande fiets- en autoroutes. Veel zwerfvuil lijkt daarmee ‘on the go’ achtergelaten.

Aan de enthousiast deelnemende ondernemers zal dit niet liggen. Voor deze eerste zwerfvuil-opruimactie op Lage Weide was in elk geval een mooie groep deelnemers gevonden. Gastheer City Hub, actief in duurzame stadsdistributie,  was natuurlijk aanwezig en nam daarbij hun buren uit het pand mee. Zo deden E-bikez en De Boom en het Meer mee. Ook andere buren als cateraar Next Kitchen, Modern Berging, Block Utrecht en Boulderhal Energiehaven speelden personeel vrij om te zorgen voor een schone buurt.

Directeur-bestuurder Mariëlle Wieman van Parkmanagement Lage Weide:

Wat een mooi resultaat van deze eerste opruimactie op Lage Weide. We zijn erg blij om het enthousiasme te zien. Voor ondernemers is het een mooie aanleiding de buren te leren kennen en bij te dragen aan een schoon, veilig en duurzaam Lage Weide. We zijn op ons bedrijventerrein met zijn allen hard bezig om fietsen naar het werk te stimuleren. Daar horen ook schone en veilige fietspaden bij. Met deze opruimactie is het prettiger fietsen op Lage Weide en versterken duurzaamheid en bereikbaarheid elkaar. De komende periode organiseren we graag vergelijkbare acties op andere delen van ons bedrijventerrein. De Landelijke Opschoondag op 19 maart 2022 is daar een mooie gelegenheid voor. We roepen ondernemers daarom graag op zich bij ons te melden via daanvanhaarlem@lageweide.nl

De zwerfvuil-opruimactie werd georganiseerd door Parkmanagement Lage Weide en de gemeente Utrecht. De gemeente heeft een actief beleid op het gebied van zwerfvuil. Vanuit dit beleid worden burgers, bedrijven(terreinen) en andere instanties betrokken. Hiervoor is de werkgroep ‘Utrecht Schone Stad’ (USS) opgericht, die in verschillende gebieden in Utrecht acties organiseren. Zo ook tijdens deze actie op Lage Weide. Parkmanagement Lage Weide streeft naar een schoon, veilig en duurzaam Lage Weide om zo het vestigingsklimaat voor alle ondernemers te versterken.

Imara Hilkhuijsen van cateraar Next Kitchen deed ook mee aan de opruimactie
Imara Hilkhuijsen van cateraar Next Kitchen in actie tijdens de opruimactie