Profiteer van concrete acties voor verduurzaming

ILW helpt ondernemers graag met concrete acties. In de Green Deal Lage Weide, die we in januari ondertekenden, komen allerlei initiatieven samen op het gebied van energietransitie, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en circulaire economie. In dit nieuwsbericht lichten we drie concrete duurzame initiatieven uit, waar jij als werkgever dit voorjaar van kan profiteren. 

Vergroening van de werkomgeving

Wist jij dat een groene werkomgeving leidt tot meer creativiteit en productiviteit? En tot minder verzuim?

Natuur en Milieufederatie Utrecht en De Boom en het Meer bieden 10 werkgevers de mogelijkheid om hun eigen terrein te vergroenen. Je wordt als werkgever ontzorgd bij de aanleg van groen dat aansluit bij de wensen van jouw werknemers. Hiervoor hebben ze de Natuurrijke Bedrijventerrein Scan en Challenge bedacht, (financieel) ondersteund door ILW en het Ondernemersfonds Utrecht omdat de initiatiefnemers in 2023 één van de winnaars van pitch your project waren.

Wil je als werkgever meedoen? Lees meer en meld je aan via lageweide.nl/nbsc

Heb je nog vragen? Neem contact op met Ronald Crombag via 06-30127267.

Doe mee en ontdek hoe je je werknemers vitaler maakt en de werkomgeving kunt verbeteren!

Gratis ophaalservice post & pakketten

En nog een mooie fietsactie!

Alle organisaties op bedrijventerrein Lage Weide krijgen een jaar lang gratis een fietskoerier aan de deur om de uitgaande post en pakketten duurzaam op te halen. De Fietskoerier Utrecht zorgt voor een emissieloze first mile met een glimlach en zorgt dat alle post op een zo sociaal mogelijke manier verder wordt verwerkt en verstuurd in binnen en buitenland.

Kijk voor meer info op: lageweide.nl/dfku

Wil je hier gebruik van maken? Stuur een mail naar info@defietskoerierutrecht.nl met “ja ik wil” en De Fietskoerier gaat voor je aan de slag!

Ook deze kosteloze actie is mogelijk omdat De Fietskoerier Utrecht een winnaar was tijdens Pitch Your Project.

Palletpool Lage Weide

Heb je pallets of afvalhout en wil je niet betalen voor het afvoeren hiervan? Wij onderzoeken hoe we dit gratis bij ondernemers op Lage Weide op kunnen halen. Tijdens een vergelijkbare inzamelronde in Eindhoven werd er zo 2500 kilo aan pallets verzameld. Wat voor jou afval is, kan voor een andere ondernemer een waardevolle grondstof zijn, dus meld je aan!

Wil je meedoen aan de palletpool? Of wil je eerst meer weten? Neem contact op met Roeland Tameling via 06-17453490 of roelandtameling@lageweide.nl

Lees meer