Nieuw asfalt op wegen Lage Weide

Vanaf dinsdag 9 juli start de gemeente met het aanbrengen van nieuw asfalt op de Reactorweg/Bariumweg, Otto Hahnweg en de Rutherfordweg. De werkzaamheden zijn vrijdag 26 juli klaar. In dit bericht lees je hier meer over.

Wat doet de gemeente en waarom?

Het asfalt is op verschillende plekken oud en daardoor aan vervanging toe. De gemeente verwijdert het oude asfalt en brengt op deze plekken nieuw asfalt aan. Waar mogelijk wordt tijdens de werkzaamheden rekening gehouden met de bijzonderheden die eerder aan de gemeente zijn doorgegeven.

Planning werkzaamheden

De aannemer werkt overdag tussen 7.00 en 16.30 uur. Het asfalt op de Rutherfordweg wordt ’s nachts vernieuwd. Als het te slecht weer is kan de planning veranderen. De gemeente houdt je hiervan op de hoogte.

  • Reactorweg/Bariumweg: gedeelte tussen Atoomweg en Savannahweg – 15 juli tot en met 18 juli We verzoeken u vriendelijk om de geparkeerde trailers te verwijderen en de weg vrij te houden.
  • Otto Hahnweg: gedeelte tussen Atoomweg en de kruising Rutherfordweg – 8 juli tot en met 19 juli Herstel straatwerk op de kruising met de Fermiweg en de goten langs de Otto Hahnweg. Vanaf 15 juli t/m 19 juli wordt het asfalt vervangen.
  • Rutherfordweg – in de nacht van 18 op 19 juli We starten om 17.00 uur met frezen in het asfalt. Dit is rond 23.00 uur klaar. We herstellen ook het straatwerk. Dit doen we overdag tussen 16 juli en 26 juli.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?

Alle bedrijven en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Sommige wegdelen zijn afgesloten, er zijn dan omleidingen. Volg de gele omleidingsborden langs de weg. Er zijn ook verkeersregelaars aanwezig. Houd rekening met een iets langere reistijd.

Wat merk je van de werkzaamheden?

Het verwijderen van het asfalt kan een scherp geluid geven in de omgeving. Ook is er geluid van andere werkvoertuigen. De gemeente probeert de geluidsoverlast zo min mogelijk te houden. Ze werken altijd binnen de geldende geluidsnormen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Jamin (omgevingsmanager) via marjolein.jamin@utrecht.nl of via 14 030. Of kijk op de projectpagina www.utrecht.nl/lageweide.

Voor andere vragen over de wijk kunt u rechtstreeks terecht bij Wijkbureau West, Everard Meijsterlaan 3, via west@utrecht.nl of via algemeen telefoonnummer 14 030.