Tijdens deze eerste sessie in een reeks van twee:
Bedrijventerreinen zijn vaak vanuit functioneel perspectief ontworpen. De vele verharding leidt tot meerdere uitdagingen zoals hittestress, wateroverlast, luchtvervuiling en beperkte kwalitatieve ruimte voor fietsers en voetgangers. De aantrekkelijkheid als vestigingsplaats en werkplek staat op het spel. Daarom is er een beweging op gang gekomen om bedrijventerreinen klaar te maken voor de toekomst. Als groene, gezonde en klimaatbestendige (werk)landschappen. Zodat vastgoedeigenaren verzekerd zijn van een stabiele vastgoedwaarde en draagvlak vanuit de omgeving, weersextremen tot minder schade leiden voor ondernemers en eigenaren, en werknemers gezonder en productiever zijn.
Om dit voor elkaar te krijgen, is het Programma Werklandschappen van de Toekomst gestart. Adviesbureau REBEL werkt als specialist op bekostiging en financiering van groen op bedrijventerreinen. Een belangrijk instrument is het berekenen van de kosten en baten – zowel financieel als niet-financieel. Het gesprek over groen gaat namelijk vaak over wat het kost, en weinig over wat het oplevert.
In twee sessies wordt er ingezoomd op een deelgebied op Lage Weide tussen de Plutoniumweg en het Uraniumkanaal.
De eerste sessie gaat over hoe groen op bedrijventerreinen kan worden bekostigd en wat de ambities zijn voor het betreffende gebied. Tijdens een tweede sessies presenteert REBEL de doorrekening van de kosten en baten van de groenmaatregelen voor het gebied, de implicaties ervan voor de bekostiging en concrete vervolgstappen.
Aanmelden via: richardhartkamp@lageweide.nl