Nieuw asfalt op wegen Lage Weide vanaf 15 oktober

Op dinsdag 15 oktober start de gemeente met het aanbrengen van nieuw asfalt op de Atoomweg, Niels Bohrweg en de Plutoniumweg. Op zondag 24 november is dit klaar. In onderstaand wijkbericht lees je hier meer over.

Wat gaat de gemeente doen en waarom?

Het asfalt is op verschillende plekken oud en daardoor aan vervanging toe. We verwijderen het oude asfalt en brengen op deze plekken nieuw asfalt aan.

Wanneer zijn we aan het werk?

Het asfalt op de Niels Bohrweg en de Plutoniumweg vervangen we in het weekend en in de nacht. Het werk aan de Atoomweg verdelen we in 2 fases. Deze werkzaamheden voeren we overdag uit.

Niels Bohrweg: 18 en 19 oktober
De weg tussen de Atoomweg en de Maarssenbroeksedijk is deze twee dagen afgesloten. Op zondagavond 20 oktober is de weg weer open.

Plutoniumweg en kruising Atoomweg: 18, 19 en 20 oktober
De Plutoniumweg is afgesloten tussen de Atoomweg en het kruispunt met de Isotopenweg. Zondagavond 20 oktober is de weg weer open.

Atoomweg: 28 oktober tot en met 24 november
We starten met het aanpassen van enkele inritten aan de Atoomweg. We voeren het werk in fases uit:

Fase 1: 30 oktober tot en met 11 november
We werken aan de Atoomweg vanaf de kruising met de Plutoniumweg richting Maarssen.

Fase 2: 11 november tot en met 24 november
We werken vanaf Maarssen richting de Plutoniumweg:

  • Van 12 november tot en met 15 november werken we vanaf de Niels Bohrweg tot de kruising met de Reactorweg.
  • Van 19 november tot en met 22 november werken we vanaf de Reactorweg tot de Otto Hahnweg.
  • Zaterdag 23 en zondag 24 november werken we vanaf de Otto Hahnweg tot de kruising met de Plutoniumweg.

Op doordeweekse dagen werken we tussen 7.00 uur en 16.30 uur. In het weekend werken we van vrijdag 18.00 uur tot en met zondag 18.00 uur. Als het slecht weer is kan de planning veranderen. We houden u hiervan op de hoogte.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?

Alle bedrijven en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Sommige wegen zijn afgesloten, er zijn dan omleidingen. Volg de gele omleidingsborden langs de weg. Er zijn ook verkeersregelaars aanwezig. Houd rekening met een iets langere reistijd. Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werkzaamheden.

Informatie voor bedrijven

We vragen bedrijven die transporten gepland hebben om contact op te nemen met de omgevingsmanager. Andere zaken die belangrijk zijn in de voorbereiding horen we ook graag van u.

Dit merkt u van de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden kunt u enige geluidshinder ondervinden door werkvoertuigen. Het verwijderen van het asfalt kan ook een scherp geluid veroorzaken. We werken altijd binnen de geldende geluidsnormen en proberen de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Jamin (omgevingsmanager) via marjolein.jamin@utrecht.nl of via telefoonnummer 14 030. Of kijk op de projectpagina www.utrecht.nl/lageweide.

Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij Wijkbureau West, Everard Meijsterlaan 3, via west@utrecht.nl of via algemeen telefoonnummer 14 030.