P&O netwerkbijeenkomst op 11 april: De oudere werknemer – rolmodel voor jongeren of een last?
Volgens experts zal de huidige krapte op de arbeidsmarkt minimaal nog 10 jaar aanhouden. De alom traditionele manier van HRM-beleid voeren en quick-fix oplossingen zijn niet meer afdoende om de personeelsomvang op peil te krijgen en te houden. We moeten anders kijken, denken en vooral doen.
In het bijzonder kijken we in deze sessie naar de doelgroep ouderen. Wat heeft deze doelgroep jou als ondernemer te bieden? Kunnen zij voor jongeren fungeren als rolmodel of vormen ze een “last”? En wat heb jij als ondernemer te bieden?
De experts van NLWerktAanWerk gaan in op vragen als: Waar vindt je deze doelgroep? Hoe kun je deze mensen bereiken? Welke strategieën en instrumenten zijn op dit punt denkbaar en wat leveren deze op voor jou als ondernemer, praktisch en concreet? Wat kunnen ondernemers leren van elkaar?
Programma
8.30 – 9.00 uur
Inloop met koffie en thee
9.00 – 9.15 uur
Welkom door Hoda Hamdaoui, projectmanager Arbeidsmarkt Lage Weide
9.15 – 10.30 uur
Inspiratiesessie NLWerktAanWerk (incl korte pauze); door Pieter Vermeer en Marc Samuels.
Wij nemen je mee in de belangrijkste trends op de arbeidsmarkt waarbij we inzoomen op de oudere werknemer en zijn of haar meerwaarde voor jonge werknemers. Rolanda Bakker van ChemFlow Doseertechniek BV is ook aanwezig met een mooi praktijkvoorbeeld, net als Menno Meijer van uitzendbureau Rvaring (gespecialiseerd 40+ en 65+ -ers).
www.nlwerktaanwerk.nl is één van de landelijke projecten van de stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk, een samenwerkingsverband van VNO NCW en MKB Nederland.
10.30 – 11.00 uur
Afronding, napraten en mogelijkheid tot rondleiding bij UW
Locatie
Hofclub Werken & Vergaderen
Niels Bohrweg 121, 3542 CA, Utrecht
Aanmelden
Wil jij er op 11 april bij zijn? Meld je aan via: oudere-medewerker.eventbrite.nl
Aansluitend rondleiding bij UW:
UW helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het verkrijgen van passend werk. Mensen die graag aan de slag willen en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld vanwege een ziekteperiode, langdurige werkloosheid of een fysieke of verstandelijke beperking.