Schade-experts van Groningen tot Bulgarije

Stelt u zich eens voor dat uw boerderij in Oost-Groningen verzakt door een aardbeving als gevolg van gaswinning. Of dat uw evenement door corona of ziekte niet door kan gaan. Dan is het fijn dat er een expert voor u klaar staat om de schade op te nemen en ervoor te zorgen dat u weer snel door kunt. Q&S Experts is dat bedrijf met experts, ze zijn wereldwijd actief met als thuisbasis Lage Weide. 

Passie voor aansprakelijkheid- en milieuschaden 

Na 15 jaar is Q&S Experts inmiddels een bekend gezicht op Lage Weide. Gespecialiseerd in schadeafhandeling, risicobeheersing en claimmanagement is directeur André Warnaar samen met 2 mede-eigenaren en vijf collega’s schade-expert in verschillende branches. Met elk hun eigen expertise helpen zij allerhande klanten: In de transport en logistiek gaan er met name dingen fout bij het vervoeropslag en logistieke handling van goederen die bijvoorbeeld een beperkte houdbaarheid hebbenIn de werktuigbouw komt aansprakelijkheid vooral voor wanneer grote machines bijvoorbeeld omvallenWij staan dan klaar om zo snel mogelijk een oplossing te bieden en de schade in kaart te brengen. Zelf is Warnaar milieukundige, zijn expertise en passie ligt dan ook bij milieu– en technische aansprakelijkheid schades. Ik doe veel zaken met een milieuachtergrond zoals asbest, bodemverontreiniging of een olietank die leegloopt. Maar ik ben ook actief in de bouw-, infra- en installatietechniek. Ik ben gedreven om de zaak tot een goed einde brengen, met als doel dat een bedrijf weer kan gaan werken. Op een schone en duurzame manier natuurlijk. 

Storm van emoties 

Dat schade een grote emotionele impact kan hebben, ondervindt Warnaar dagelijks. “In Oost-Groningen helpen we mensen met schade aan hun panden of woonhuizen door aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Dit zijn gevoelige zaken die een grote impact op de mensen hebben, hierbij wordt empathie van ons verwacht. Het menselijk karakter typeert ons bedrijf en dat stellen onze klanten ook op prijs”. Sinds de coronacrisis is de entertainmentbranche een groeiend werkveld van Q&S Experts. Evenementen worden nu overal geannuleerd, dit zijn schadeposten en verzekeringskwesties waar wij bij helpen. Maar ook wanneer een storm een heel filmdorp wegvaagt, zoals bij een klant in Bulgarije, kunnen wij helpen. Heel actueel op dit moment in deze branche is de uitval van professionals zoals acteursDoor één corona-besmetting kan een hele groep acteurs dagen niet werken. Wij proberen dit altijd op een zakelijke maar empathische manier af te handelen. 

De klok rond 

Het ineens stilvallen van bedrijven door ernstige schade heeft een grote impact op de betrokkenen. Hiervoor zoekt Warnaar en zijn collega’s direct naar een complete oplossing: Het waarborgen van continuïteit is onze meerwaarde, dat wil zeggen dat bij ons er alles op gericht is dat een bedrijf niet over de kop gaat door de ernstige schade. Binnen de mogelijkheden van de verzekering en puttend uit een grote kennis in schade-expertise worden oplossingen gezocht: “Wij zoeken bij ernstige schade bij een bedrijf naar een alternatieve locatie zodat de werkzaamheden zo snel mogelijk hervat kunnen worden. Op deze manier vallen de inkomsten niet volledig weg en kan een bedrijf snel weer de blik op de toekomst richten, met perspectief.” Hiermee wordt duidelijk dat Warnaar echt klaar staat voor andere ondernemers in vervelende situaties. “Het is heel fijn om ondernemers en particulieren door onze expertise bij schade te kunnen helpen. Om iemand weer perspectief te kunnen bieden geeft een bevredigend gevoel. We staan dan ook 24/7 voor iedereen klaar, want schades kennen geen werktijden.” De klok rond dus.