Een snoepwinkel op Lage Weide

Inmiddels is HP Autoservice een bekend gezicht op Lage Weide. Opgebouwd vanuit een kleine schuur tot het huidige autobedrijf dat al jaren op het bedrijventerrein gevestigd is. Eigenaar Hugo Peters heeft alles met eigen handen opgebouwd. Hij deelt met ons zijn adviezen om je bedrijf te laten groeien en vertelt over de kansen die Lage Weide hierin biedt voor MBO-ers. 

Van overall naar een net pak 

Hugo Peters kreeg de liefde voor auto’s thuis met de paplepel ingegoten. Met een werkplaats in de schuur op de boerderij van z’n ouders sleutelde hij al op jonge leeftijd aan auto’s. Waar Peters op 12-jarige leeftijd begon aan een opleiding op de toenmalige LTS in Breukelen was hij er na twee jaar snuffelen op de afdelingen bouw, metaal en autotechniek dan ook snel over uit dat hij automonteur wilde worden. En daaruit kwam als 16jarige de wens om een eigen autobedrijf te starten. Hier ging hij dan ook volledig voor door daarna op de MTS in Utrecht de fijne kneepjes van het ondernemerschap en autotechniek te leren. En met een MTS-diploma op zak kon hij zijn droom waar gaan maken. In diezelfde schuur richtte hij het bedrijf HP Autoservice op dat hij 22 jaar later, en vele malen groter, samen met zijn vrouw runt. Aan de muur van het bedrijf aan de Sterrebaan hangt dan ook vol trots een foto met een 14-jarige (!) Peters in zijn eerste auto: een Opel Ascona. Zijn liefde en passie voor auto’s kan hij kwijt in zijn bedrijf. Hoewel hij de overall inmiddels heeft ingeruild voor een net pak, blijft dat iets speciaals houden, vertelt Peters. “Het blijft altijd kriebelen om zelf te gaan sleutelen, dus soms is dat nog best lastig. Ik focus me tegenwoordig op de in en verkoop, leasing van auto’sorganisatie en de dagelijkse leiding van het bedrijf en moet het sleutelen helaas overlaten aan onze monteurs”.  

Sleutelen aan de grasmaaier 

Tips voor anderen om een succesvol bedrijf op te bouwen heeft Peters zeker. “Door de klant centraal te stellen, zijn we door de jaren heen stapje voor stapje gegroeid.” Een klantenkring opbouwen, klantvriendelijkheid en kwaliteit leveren zijn een paar van zijn belangrijkste adviezen. “De klant vinden wij als team dan ook het belangrijkste onderdeel van de auto. Hierdoor konden we HP Autoservice door de jaren heen steeds verder uitbouwen”. Zo ziet Peters auto’s in de werkplaats van allerlei merken, waar autoliefhebbers van smullen. “Van een Alfa Romeo tot een Volvo en zelfs een Ferrari of een Maserati kunt u op Lage Weide voorbij zien komen. Dat is het mooie van mijn werk.” Zelf rijdt hij het liefste in een BMW, maar thuis op de stoep staat een heel andere auto. Ondanks dat hij 22 jaar het autobedrijf commercieel en inhoudelijk leidt, is het zijn vrouw die bepaalt wat voor auto er privé gereden wordt; een functionele Nissan Qashqai. En staat er dan in de garage nog een brug om in de vrije uren toch nog even te sleutelen? “Werk blijft tegenwoordig ook echt op het werk, thuis is er tijd voor andere dingen. Ik werk graag in de tuin, dus ik sleutel thuis hoogstens een keer aan de grasmaaier!” 

Spierballen op Lage Weide 

HP Autoservice is het perfecte voorbeeld dat Lage Weide ook kansen biedt om een eigen bedrijf te ontwikkelen. Waar op het Utrecht Science Park de denkers in witte jassen rondlopen is Lage Weide het gebied voor de doeners die met spierballen iets geweldigs ontplooien. “Met een MBO-diploma en een duidelijke visie kan je alles bereiken. Ik ben er trots op dat HP Autoservice hier op Lage Weide een voorbeeld is van wat je kunt bereiken met hard werken. We zijn klein begonnen maar zijn nu een groot bedrijf met een werkplaats, schadeafdeling, lease-tak en een showroom. Daar had ik vooraf alleen maar van kunnen dromen”. Toch blijft het voor eigenaar Hugo Peters bijzonder om elke dag door een showroom met mooie auto’s te lopen. Of zoals hij het zelf beschrijft: “Het is voor mij de snoepwinkel van Lage Weide!”