Een CV is zoooo 2017!

Wist je dat traditionele centrale verwarming en luchtverversing een warmtebron of motor gebruiken die in 90% van de situaties overcapaciteit heeft? Over energieverspilling gesproken. Om nog maar te zwijgen van de energie die in de leidingen verloren gaat. Dat kan en moet anders. 

Daarom heeft WeLLDesign een Decentrale Unit (DCU) ontworpen in opdracht en op basis van het concept van TegnisGeen Centrale maar Decentrale Verwarming zeg maarDeze DCU is eigenlijk een heel slim en gecombineerd apparaat om in iedere woonruimte in een huis afzonderlijk de verwarming, koeling en luchtverversing met luchtzuivering te verzorgen. Hoe cool is dat! 

De ingrediënten: onder meer een warmtewisselaar, een condensor, ventilatoren, een stukje elektronica en elektrische bijverwarming. De retourlucht verwarmt via een slimme warmtewisselaar de verse buitenluchtin combinatie met de condensor kan ook in de zomer gekoeld worden. Ionisatoren nemen fijnstof weg. Ze bestrijden stofdeeltjes, bacteriën, schimmels en pollen.  

De DCU wordt nu al toegepast in nieuwbouwwoningen en wordt daarnaast gebruikt ter vervanging van bestaande verwarmingssystemen en ventilatiesystemenZo wordt het klimaat per ruimte geregeldWarmte wordt niet meer onnodig door een huis getransporteerd. Eruimtes die niet worden gebruikt hoeven ook niet meer verwarmd te worden. Dat levert een flinke energiebesparing op. 

Geen wonder dat WeLLDesign hiervoor tijdens de Dutch Design Week een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) won. Ook zo kun je bijdragen aan gezond stedelijk leven.  

Het is maar een van de vele succesvolle ontwerpen waar WeLLDesign furore heeft gemaakt. Want ook deze ontwerpen komen helemaal of deels uit hun koker: 

  • De Royal Club tuinstoel van Hartman. Inmiddels een icoon, wie kent hem niet? 
  • De vangrailoverstap van Rijkswaterstaat. Veilig en ergonomisch langs de snelweg. 
  • Het technisch concept van de Senseo koffiezetter. Dat was een revolutie die Douwe Egberts en Philips geen windeieren heeft gelegen al 20 jaar legt.  


En niet te vergeten het nieuwste
 innovatieve ontwerp van WeLLDesignTuinkantoor ZaaKIn maart 2020 sloeg het coronavirus toe en begon het grootste thuiswerkexperiment ooit. En nu ruim een jaar later heeft ‘hybride’ werken, zo’n 50% thuis, de toekomst. Dat vraagt om een professionele werkplek om efficiënt en geconcentreerd thuis te werken. ZaaK is de oplossing hiervoor, een uniek tuinkantoor om een goede werk-privé balans te houdenMet een gezond binnenklimaat dankzij de DCU eook nog eens energiebesparend, duurzaam en geluidsabsorberend.  

Weet je wat? Kijk eens op www.welldesign.com/portfolio/ en maak je eigen top 3 van bijzondere ontwerpen. Je zult versteld staan. Op Lage Weide wordt de toekomst ontworpen. Door WeLLDesign.