Duurzame initiatieven op Lage Weide

Een benaderbare bank die zijn voelsprieten heeft uitstaan op ons bedrijventerrein, dat is Rabobank. Thema’s als veiligheid en duurzaamheid hebben zij hoog in het vaandel staan maar hoe komt dit tot uiting op Lage Weide? Jasper Kuipers is als accountmanager Groot Zakelijk, het gezicht voor de ondernemers op Lage Weide en vertelt hoe ook u kunt profiteren. 

Relatiebeheer vanuit huis 

Wellicht bent u Jasper Kuipers al eens tegengekomen als ambassadeur voor Lage Weide vanuit Rabobank. Al ruim 10 jaar lang is Kuipers hier actief als accountmanager. Hij focust zich op de sectoren dienstverlening en vastgoed. Ook is hij in de beginjaren penningmeester van ILW geweest. “In de rol van penningmeester ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het hele bedrijventerrein. Nu jaren later zijn er in vergelijking met vroeger echt mooie ontwikkelingen op Lage Weide. Er dient een gezamenlijk belang want iedereen profiteert van de activiteiten die vanuit ILW en Parkmanagement Lage Weide ontstaan en daar willen we vanuit Rabobank graag ons steentje aan bijdragen.” Vanuit zijn eigen rol bij Rabobank probeert Kuipers dicht bij de klanten te blijven. “De connectie met klanten en benaderbaar zijn, is hierin belangrijk. Ik sluit dan ook graag aan bij relevante bijeenkomsten om zo goed op de hoogte te zijn van wat er speelt.” In deze coronatijd opereren Kuipers en zijn collega’s bij Rabobank wel anders dan normaal. “We hechten veel waarde aan de relatie met onze klanten. Het liefste zitten we dan ook face-to-face aan tafel. Helaas kan dat in deze periode even niet.” Het contact met de klanten is in coronatijd wel warm gebleven. “We hebben nog nooit zoveel met onze klanten gebeld als in 2020. Wij staan vanuit huis dan ook graag de klanten te woord, nemen maatregelen en bieden hulp om ondernemers door deze periode te helpen.” 

Maatschappelijk betrokken 

Rabobank doet meer dan alleen platte financieringen en kijkt bijvoorbeeld ook naar brede welvaart. De bank is altijd op zoek naar manieren om onze gezamenlijke leefwereld te versterken. Kuipers vertelt daarover: “We kiezen ervoor om jaarlijks een groot deel van onze winst te investeren in de maatschappij. Hier gaat het om lokale maatschappelijke projecten en verenigingsondersteuning in de sport en kunst. Daarnaast is duurzaamheid voor ons een belangrijk thema. We willen hieraan bijdragen door ondernemers duurzaam te laten groeien en duurzaam wonen voor iedereen bereikbaar te maken.” En dan is natuurlijk de vraag: hoe doet Rabobank dit? “Bij Rabobank geloven we in de kracht van samenwerking. Daarom gaat het bij ons niet alleen om geld, maar delen we ook graag onze kennis en ons netwerk. We brengen ondernemers bij elkaar om samen slimmer te innoveren en te verduurzamen. Daarnaast betrekken we in onze plannen voor de toekomst ook graag onze klanten, om deze gezamenlijk op te bouwen en om samen tot oplossingen te komen voor een duurzame toekomst.” 

Veilig ondernemen 

Wat heel actueel is; op Lage Weide speelt Rabobank ook zichtbaar een actieve rol. Op het bedrijventerrein zijn zij voor onze ondernemers actief op het gebied van veiligheid. In samenwerking met Interpolis heeft de Rabobank een raamovereenkomst getekend met Parkmanagement Lage Weide, waardoor ondernemers kunnen profiteren van collectief verzekeringsvoordeel. Ook heeft Rabobank een actieve rol gehad in de Veilig Ondernemen Challenge die op 8 februari 2021 van start is gegaan. Een mooie samenwerking die dankzij ons collectief beveiligd bedrijventerrein en het daarbij horende KVO-keurmerk tot stand is gekomen. Of zoals Kuipers het zelf zegt: “Veilig ondernemen is, zeker in deze corona-tijd, een heel belangrijk thema voor bedrijven. Daar dragen wij graag aan bij door deze initiatieven voor veiligheid en duurzaamheid.”