Het corona virus zet Nederland op z’n kop. Bedrijven zijn massaal overgestapt op het thuiswerken. Onderwijsinstellingen geven online colleges en maken hun gebouwen coronaproof. De gevolgen van deze ontwikkelingen werden eind vorig jaar ook duidelijk zichtbaar bij een bezoek aan de locatie van Convoi Nederland B.V. aan de Rutherfordweg op industrieterrein Lage Weide. 

Het warehouse van Convoi staat propvol met inventaris van bedrijven en instellingen. Ook komen we een fotostudio tegen (!). Mark Koppenberg (Commercieel Manager) legt graag uit waarom Convoi op Lage Weide die fotostudio heeft: “weet je, wij verhuizen bedrijven, ziekenhuizen, scholen, instellingen, musea met miljoenen items, magazijnen zo groot als voetbalvelden, kantoren met meer dan 2000 werkplekken en nog veel meer. Maar we slaan ook regelmatig kantoormeubilair, machines en andere bedrijfsspullen op omdat die tijdelijk niet worden gebruikt. Zo kun je je voorstellen, dat er in veel kantoren de afgelopen tijd door coronamaatregelen een overschot aan bureaus en stoelen ontstond. Terwijl op een andere afdeling door uitbreiding misschien juist een tekort is aan kantoormeubilair. Wij helpen dan op drie manieren.  

  • Eén. We hebben een soort interne online marktplaats beschikbaar voor onze klant, zodat bij onze opdrachtgever niet aan de ene kant spullen bij het afval gaan terwijl een andere afdeling dezelfde spullen nieuw bestelt.  
  • Twee. We vervoeren de spullen. Van de ene afdeling naar de andere, of als het moet van de ene kant van de wereld naar de andere kant.  
  • Drie. Om te voorkomen dat al die spullen bij ons voor eeuwig worden opgeslagen en in de vergetelheid raken, maken we foto’s van alles dat bij ons wordt opgeslagen. Inderdaad, daarvoor hebben we die fotostudio. Of het nou een schilderij is of een technisch apparaat, wij leggen het vast. En we sturen regelmatig een berichtje naar de klant. Met de vraag: wilt u dat we dit langer opslaan, of heeft u hier andere plannen mee? En ik kan je vertellen, dat werkt perfect!”

     

De decembermaand staat overigens in het teken van het thuiswerken…..we hebben op de valreep nog een opdracht binnen gehaald om voor het einde van het jaar 4.000 thuiswerkplekken bij particulieren te bezorgen. Genoeg activiteit dus tot de laatste dag van het jaar! 

Het liefst zou Mark nog veel meer vertellen over de vele andere Convoi activiteitenHij noemt dat zelf “een combinatie van LogisticalMechanical en Electrical diensten. Maar dat is veel te veel om uit te leggen en op de Convoi website staat het ook prima uitgelegd. En voor wie echt meer wil weten: lees even het verhaal over de Logistieke Hub van Convoi op Lage Weide. Daar staat die fotostudio trouwens ook.