Data doet leven

Elke organisatie bezit een schat aan data die verstopt zit in allerlei systemen, met zijn eigen rapportagemogelijkheden. Daar heeft VisionBI op Lage Weide een oplossing voor: Business Intelligence. In één oogopslag volledig inzicht in de belangrijkste data binnen de organisatie. 

Helpende hand 

“Organisaties hebben vaak veel systemen met data zoals bijvoorbeeld Excel, CRM, ERP, HRM-software of een Finance-pakket”, vertellen eigenaren Jurgen van Gils en Dennis Teekamp Gout. “Met Business Intelligence voegen wij simpel gezegd al deze data samen. Het klinkt eenvoudig, toch is dit vaak een vrij complex proces maar absoluut met een groot resultaat.” Gestart zijn de twee directeuren 6,5 jaar geleden met z’n tweeën vanuit een zolderkamer, maar inmiddels zit VisionBI met 18 medewerkers aan de Reactorweg volledig op zijn plek op Lage Weide. “Met Business Intelligence kunnen organisaties het maximale uit hun data halen. Als deze uitkomsten optimaal worden ingezet, levert het gegarandeerd winst op. We helpen Business Intelligence te implementeren en leren medewerkers ermee te werken. We visualiseren de uitkomst middels dashboards en rapportages om de klant op weg te helpen. Dashboards die er goed uit zien, duidelijk zijn en aanzetten tot actie. Daarna is het tijd om in actie te komen door de data toe te passen en hiermee daadwerkelijk processen te veranderente optimaliseren en tot nieuwe inzichten te komenHet toepassen van Data Science lost complexe vraagstukken op en zorgt ervoor dat we een kijkje in de toekomst kunnen nemen. In dit hele proces begeleiden en coachen wij een organisatie en zijn wij de helpende hand.” 

Van onderbuikgevoel naar inkopen met een goed gevoel 

VisionBI is actief in vele branches zoals bijvoorbeeld in de bouw, retail, zorg en zelfs in de sierteelt. Zo ging er voor een retailer een wereld open dankzij Business Intelligence. “Een retailer deed de inkoop van goederen op basis van een onderbuikgevoel. De volledige inkoop stond in Excel en werd letterlijk op de achterkant van een bierviltje gemaakt. De directeur wilde weten of de juiste voorraad werd ingeslagen en schakelde ons in. Hierop hebben wij het hele proces in kaart gebracht en het partijrendement inzichtelijk gemaakt. Daarmee onderbouwen we met data wat een partij daadwerkelijk heeft opgeleverd.” In de sierteelt heeft VisionBI een dataplatform opgezet. “Hiermee is in deze handelsmarkt voor de kwekers inzichtelijk geworden welke klanten in een periode meer of minder kopen. De data helpen bij het signaleren van gedragsverandering van de klanten zodat de telers kunnen anticiperen in hun voorraden.” De inkoop gaat nu veel nauwkeuriger en sneller en levert economisch rendement op met een besparing op voorraadniveau. Daarnaast is de inzet van Business Intelligence ook duurzaam, want het gaat onnodige verspilling van voorraden tegen. Goed voor het milieu en organisaties dus!” 

Spil in de organisatie 

Business Intelligence werkt als een olievlek, organisaties die er kennis mee hebben gemaakt willen er in elk systeem gebruik van maken om nog meer inzicht te krijgen in hun data. VisionBI is dan ook een bedrijf dat inzet op een lange relatie met de klanten. “We sluiten een soort partnership wat veel waardering en een langdurige samenwerking oplevert. Afhankelijk van wat de klant nodig heeft, willen we het maximale eruit halen. Ook in het onderhoud na een project stemmen wij de uren in samenspraak met de klant af en dus niet in de vorm van een compleet pakket. Daarin zijn wij anders dan andere bedrijven. Ons doel is dat data gebruikt wordt als spil in de organisatie. Want data doet leven!” 

p.s.: Op Lage Weide wordt ook veel data gegenereerd en opgeslagen om bijvoorbeeld de bereikbaarheid van ons bedrijventerrein te verbeteren. Het samenvoegen van deze data in combinatie met de verkeers- en beveiligingscamera’s kunnen tot mooie oplossingen leiden. Een mooie uitdaging, wilt u hier over meedenken? Neem dan gerust contact op met Jurgen van Gils.