Aandacht voor verschillende doelgroepen

“De arbeidsmarkt is historisch krap, maar er blijft onbenut arbeidspotentieel”, zo kopt het ministerie van Financiën in de miljoenennota van 2023. Dat de arbeidsmarkt krap is, merkt anno 2024 elke werkgever. Het aantal reacties op vacatures loopt terug en de cost-per-hire lopen op.

De veranderende arbeidsmarkt doet werkgevers meer en meer inzien om te denken in andere mogelijkheden bij het invullen van vacatures. Bij de Theo Pouw Groep wordt sinds een aantal jaar actief aandacht besteedt aan het werven van nieuwe collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

De Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (verder: PSO) is een instrument en keurmerk dat de inzet van bedrijven meet op het gebied van socialer ondernemen. Het doel hiervan is om werkgevers te stimuleren meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit omvat veel verschillende doelgroepen, waaronder: statushouders, langdurige werkloosheid of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Werkgevers worden ingedeeld in een trede, beginnend met de aspirant-status en de basistrede, gevolgd door treden 1, 2 en 3.

In 2023 heeft de Theo Pouw Groep een aanvraag gedaan voor het PSO-keurmerk. De Theo Pouw Groep is ingedeeld in trede 1. Dit houdt in dat de Theo Pouw Groep behoort tot de top 35% van alle bedrijven in Nederland op gebied van socialer ondernemen.

 

De route naar trede 1

Vanuit opdrachtgevers stijgt de vraag naar social return (dit is de basis voor de PSO). In combinatie met de krappe arbeidsmarkt heeft dit ertoe geleidt dat vanuit de Theo Pouw Groep meer aandacht is gekomen voor het werken met verschillende doelgroepen voor de invulling van vacatures. Ook wordt met diverse (lokale) sociale partners samengewerkt om de maatschappelijke verantwoording verder te omarmen.

 

Wat betekent dit concreet voor de Theo Pouw Groep?

Het biedt nieuwe mogelijkheden voor de samenwerking met andere bedrijven. Door het tonen van het PSO-keurmerk kan het zelfs zijn dat er, zonder social return, toch aan de maatschappelijke verantwoording voldoen voor het werken aan projecten voor onze opdrachtgevers.

Door het behalen van trede 1 laat de Theo Pouw Groep zien als werkgever, maar ook als opdrachtgever, veel toewijding te hebben aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid. In de toekomst blijven wij actief werken aan de doelstellingen.

Ben je benieuwd naar de Theo Pouw Groep als bedrijf of als werkgever? Ons hoofdkantoor bevindt zich op Lage Weide. Op www.theopouw.nl vind je meer informatie over het bedrijf.

Ben jij ook een werkgever op Lage Weide en wil je meer informatie over dit onderwerp? Frank Kalse deelt graag zijn ervaring. Neem contact op via fkalse@theopouw.nl