Zwerfvuil opruimactie Lage Weide 15 september

Doe je mee met onze zwerfvuil opruimactie? In aanloop naar de wereldwijde opruimactie tijdens World Cleanup Day organiseren ILW Parkmanagement Lage Weide en Utrecht Schone stad weer een zwerfvuil opruimactie. Na de succesvolle acties in 2021 en dit voorjaar ruimen we weer een ander gebied op Lage Weide op. Deze keer gaan we aan de slag in het gebied rondom NewDay Offices aan de Atoomweg.

Bedrijven in het gebied gevestigd aan o.a. de Atoomweg, Reactorweg, Kernweg, Neutronweg en Uraniumweg zullen op 15 september tussen 10 en 12 uur via de opruimactie aandacht besteden aan Utrecht als schone stad en Lage Weide als schoon bedrijventerrein.

Schoon, heel en veilig

Voor ILW Parkmanagement Lage Weide past de zwerfvuil opruimactie volledig in de plannen voor het bedrijventerrein, vertelt Roeland Tameling: “Het is super belangrijk dat Lage Weide schoon, heel en veilig is. Juist ook voor de fietsers op ons bedrijventerrein. Bij de ondernemers zien we ook veel enthousiasme om deel te nemen. Zo gaan duurzaamheid en bereikbaarheid hand in hand met deze actie én het is tegelijkertijd een mooie aanleiding voor ondernemers om de buren nog beter te leren kennen!” 

Ondersteuning door Levelseven en Utrecht Schone Stad

De zwerfvuil opruimactie wordt ditmaal ondersteund door Levelseven, dat gevestigd zit aan de Atoomweg in het pand van NewDay Offices. In eerdere edities hebben Tim van Dijk met zijn collega’s van Levelseven enthousiast meegeprikt om andere delen van het bedrijventerrein schoon te maken. “We zijn dan ook enorm trots om als gastheer op te treden voor deze editie en dragen de zwerfvuil opruimactie een warm hart toe. Leuk dat we ditmaal onze eigen omgeving zwerfvuilvrij gaan maken en extra mooi als we dit samen met zo veel mogelijk buren en collega-ondernemers kunnen doen. En wie weet, misschien vind je nog eens wat. Wij zien als tweedehands gaming bedrijf in ieder geval wel vaker mooie pareltjes in wat anderen als stoffig afval beschouwen. Graag tot de 15e!”

De gemeente Utrecht heeft een actief beleid op het gebied van zwerfvuil. Vanuit dit beleid wordt ook actief burgers, bedrijven(terreinen) en andere instanties betrokken. Hiervoor is de werkgroep ‘Utrecht Schone Stad’ (USS) opgericht. Zij zullen ons wederom ondersteunen bij de zwerfvuil opruimactie en meehelpen om ons bedrijventerrein een stukje schoner te maken.

Doe mee en meld je aan

“We hopen op een grote deelname van bedrijven gevestigd aan de Atoomweg”, vertelt Roeland Tameling afsluitend. “We hebben de smaak te pakken na de succesvolle eerste edities en gaan flink aan de bak op 15 september. Daar hebben we nu al zin in, dus doen jullie ook mee?”

Deelname is gratis en voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd. Meld je daarom nu aan via daanvanhaarlem@lageweide.nl.

p.s. Wil jij in de tussentijd met jouw bedrijf zwerfvuil opruimen? Vraag gratis grijpers aan via de gemeente: www.utrecht.nl/wonen-en-leven/afval/voorkom-zwerfafval/. Ook kun je vervuilde plekken makkelijk melden via utrecht.slimmelden.nl/. Met een paar klikken geef je door waar zwerfvuil ligt, of waar bijvoorbeeld de lantaarnpaal het niet doet. Samen werken we zo aan een schoon, heel en veilig Lage Weide!