Als je werknemer, uitzendkracht of zzp’ers vanaf zaterdag aanstaande tussen 21.00 en 04:30 uur over straat moeten voor hun werk, moeten zij dit kunnen aantonen. De werknemer moet twee documenten bij zich hebben: 

 

  1. Een Werkgeversverklaring avondklok: het is aan de werkgever om te bepalen of de werkzaamheden noodzakelijk zijn tijdens de avondklok. De werkgever moet hier zijn eigen verantwoordelijkheid nemen.
  2. Een Eigen verklaring avondklok: met de Eigen verklaring verklaart de drager zelf waarom hij of zij buiten moet zijn. Op het formulier kan een reden aangekruist worden.
 

Let op: er was even verwarring hoe het zit met de werkgeversverklaring van zzp’ers en uitzendkrachten. Op 22 januari is bepaald dat beide partijen het formulier mogen verstrekken. Dus uitzendkrachten en zzp’ers hebben een verklaring nodig van je bedrijf als inlener of opdrachtgever óf een verklaring van het uitzendbureau of intermediair.  
Meer informatie over de avondklok vind je hier op rijksoverheid.nl.

Download de formulieren

 

NB heb je maken met grote hoeveelheden werkgeversverklaringen? Informeer dan bij uitzendbureau of brancheorganisatie of zij van het ministerie een Word-versie hebben gehad. Daarmee kun je automatisch gegevens inladen.