Update corona-maatregelen

Dit is een ingezonden bericht van Klaas Verschuure, Wethouder Economische Zaken, gemeente Utrecht. 

Beste ondernemers,

Utrecht beleefde een mooie zomer en nazomer, iedereen was weer wat positief gestemd. Helaas zijn nu toch de besmettingen toegenomen en zijn er opnieuw maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Op de laatste persconferentie kondigde het kabinet al aanscherpingen van de coronamaatregelen aan. Wat er daarna zal gebeuren, is nu nog niet te voorspellen. Net als velen van jullie, vind ik het zuur dat we toch weer een stap terug moeten doen. Ik begrijp dat dit voor veel ondernemers consequenties heeft voor hun dagelijkse werk. Toch hoop ik dat we op elkaar kunnen rekenen, zoals dat in de afgelopen tijd ook is gegaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijdag 5 november jl. een brief aan de Gemeenteraad gestuurd, waarin wij beschrijven wat dit betekent voor de stad, onze inwoners en ondernemers. Deze brief vinden jullie hier, op de internet site van de gemeente. De afgelopen tijd heb ik goed contact met velen van jullie kunnen hebben, en ik hoop dat we dit kunnen blijven doen, ook in de komende periode. We staan natuurlijk altijd open voor ideeën en suggesties van jullie kant. Verder wijs ik jullie nog op de site van de gemeente met meer informatie voor ondernemers: Ondernemers en coronavirus | Gemeente Utrecht

Ik wens jullie veel succes en sterkte toe. Houd vol, blijf gezond en zorg goed voor elkaar!