Schoon, heel en veilig dankzij KVO

Binnen drie dagen is het opgelost!

Schade en overlast kan de bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Daarom beschikt bedrijventerrein Lage Weide over het Keurmerk Veilig Ondernemen. Voor een prettig vestigingsklimaat op bedrijventerrein Lage Weide: schoon, heel (schadevrij) en veilig. Zo kunnen u en uw werknemers met een gerust hart naar het werk.

Beveiliging

Lage Weide heeft een uitgebreid beveiligingssysteem met een groot netwerk van kabels, masten en camera’s onderdeel uitmakend van een omvangrijk veiligheidsnetwerk in Utrecht waarbij U-safe verantwoordelijk is voor het kwaliteitsbeheer en toeziet op de juiste uitvoering. Tien bedrijventerreinen in Utrecht zijn bij U-safe aangesloten, wat volgens kwaliteitsmanager Frank van Essen heeft gezorgd voor minder inbraken en meer veiligheid en goede samenwerking tussen de bedrijventerreinen, Politie, gemeente en ondernemers.

De wijkagent Erik Schep bevestigt: “16 mei; Heterdaad inbraak bedrijf aan de Zonnebaan. Maar liefst vier personen waren hier bezig met een inbraak en gingen er vandoor bij onze komst. Drie konden er direct worden aangehouden en de vierde werd door de hondengeleider uit de bosjes gehaald. Hierbij heeft Cameratoezicht succesvol geanticipeerd met zoeken. En in het voorjaar is er door cameratoezicht een fikse brand ontdekt bij een pand op Lage Weide waarbij grotere gevolgen zijn voorkomen. Dat scheelde een hoop ellende!”

Samen sterk

Het Keurmerk Veilig Ondernemen werkt het best als iedereen samenwerkt. Politie, Gemeente, brandweer, beveiligingsbedrijven en ondernemers hebben de handen ineengeslagen met Parkmanagement Lage Weide als coördinator. Jos van Rooijen, voorzitter van de ILW: “we hebben gezamenlijk afspraken gemaakt om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De veiligheidsproblemen zijn in kaart gebracht, er worden concrete oplossingen gezocht en maatregelen genomen.” Van Essen vult aan: “Met maatregelen zoals (overval) preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen we samen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving.”

Meehelpen

Ziet u bijvoorbeeld een losse stoeptegel of een scheefstaand verkeersbord? Doe dan hetzelfde als Jos van Rooijen: “Ik draai m’n raampje open, maak een foto van het verkeersbord met mijn smartphone en maak direct een melding in de Slim Melden app of  de Buiten Beter app van de gemeente. Binnen tien minuten is er een reactie en vaak is het binnen drie dagen het opgelost!”