Keurmerk Veilig Ondernemen.

Keurmerk Veilig Ondernemen: samenwerken aan een veilig bedrijventerrein Lage Weide Op Lage Weide werken ondernemers nauw samen met de gemeente, politie, brandweer en andere betrokkenen om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Hiertoe is een werkgroep opgericht die gebruik makend van de bewezen KVO-B methode structureel werkt aan een schoon, heel en veilig Lage Weide. KVO-B staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Door samen te werken kunnen (veiligheids)problemen eenvoudiger aangepakt worden. Denk bijvoorbeeld aan gedeelde zorg voor openbare verlichting, zwerfafval, beveiliging en brandveiligheid. Individuele beveiliging is vaak niet toereikend en inefficiënt als collega-ondernemers en of de overheid er niet bij betrokken zijn. Door samen te werken kunnen veiligheidsproblemen eenvoudiger worden opgelost.

Voor wie?

Voor iedereen op het bedrijventerrein heeft het KVO-B meerwaarde. Ondernemers, personeel en bezoekers zijn gebaat bij een veilige en prettige werkplek en winkelomgeving. Een positief imago verbetert de concurrentiepositie. De gemeente en politie zijn verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, maar kunnen dit niet alleen. Ondernemers zijn de oren en ogen van het bedrijventerrein. Door samen te werken met ondernemers, kan de overheid haar krachten bundelen en daardoor efficiënter inspanningen leveren.

Voordelen?

Samenwerken aan veiligheid door middel van het KVO kent meerdere voordelen. Niet alleen brengt het KVO-B de noodzakelijke partijen aan tafel, het zet ook de juiste problemen op de agenda. Andere voordelen zijn:

  1. kortere lijnen
  2. maatwerk voor iedere locatie
  3. betere veiligheidsbeleving
  4. veiligere omgeving om te werken
  5. betere uitstraling bedrijventerrein
  6. aantrekkelijker vestigingsklimaat.

Het bedrijventerrein Lage Weide is in het bezit van het certificaat van het keurmerk Veilig Ondernemen-Bedrijventerreinen. Het certificaat KVO-B betekent niet alleen een borging van de veiligheid, dit certificaat kan ook uw verzekering een stuk voordeliger maken! Diverse verzekeraars geven namelijk een korting van tussen 5% en 20% op de jaarpremie van uw verzekering. U krijgt deze korting als u een kopie van het certificaat bij uw verzekeringsmaatschappij overlegt. Vraag er dus naar bij uw verzekeringsmaatschappij. U kunt het KVO-B certificaat hier downloaden.

Uw mening telt!

Voor de werkgroep KVO-B zoeken wij nog geïnteresseerde en betrokken ondernemers. Als werkgroeplid zet u zich namens uw collega ondernemers in voor het verbeteren van de veiligheid op Lage Weide. De inbreng van ondernemers is erg belangrijk voor het slagen van het KVO en kost u niet veel tijd, gemiddeld zo’n twee uurtjes per maand. Heeft u toch geen tijd om mee te denken als werkgroeplid, maar draagt u het KVO-B wel een warm hart toe? Door gewoon uw best te doen om uw eigen omgeving schoon te houden, verlichting tijdig te repareren en verdachte of onveilige situaties te melden helpt u natuurlijk ook mee.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de KVO-B onderwerpen, schoon, heel en veilig? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van ILW, waarin de KVO-B werkgroep regelmatig bericht over actuele onderwerpen. Voor het aanmelden voor de werkgroep of voor andere vragen over het KVO-B Lage Weide kunt u contact opnemen met

  1. benoemd welke activiteiten rond de samenwerking onderwijs en bedrijfsleven worden georganiseerd

Wilt u uw evenement aanmelden of meer weten over het project Impuls Lage Weide, neem dan contact op met Josien van Breda via onderstaande gegevens:

Josien van Breda

josienvanbreda@lageweide.nl

06 – 39116288

Josien van Breda