Onderhoud openbare ruimte moet beter: geef je klachten door!

Op 2 november hebben ondernemers, politie, brandweer en anderen een schouw gehouden om te kijken of Lage Weide schoon, heel en veilig is.  

Het goede nieuws: de meeste straatverlichting werkt, vrijwel geen enkele lantaarnpaal was defect. 

Ziet u toch een kapotte lamp of een onvoldoende verlichte plek in de openbare ruimte? Geef het door via utrecht.slimmelden.nl/ of mail info@lageweide.nl ! 

Het slechte nieuws: er is op verschillende plekken zwerfafval gevonden en het onderhoud van de openbare ruimte is her en der zwaar onder de maat. Een voorbeeld hiervan is het trottoir tegenover Sterrebaan 4. De stoep grotendeels overwoekerd door onkruid én de stoep loopt ‘dood’ op een onlogische plek, waardoor de veiligheid voor voetgangers in het geding komt. 

Daarom maakt Parkmanagement Lage Weide nu een overzicht van plekken waar de kwaliteit van de openbare ruimte onvoldoende is. Met dat overzicht gaan we naar de Gemeente Utrecht om concrete verbeteracties af te spreken. 

OPROEP: geef je klacht door via info@lageweide.nl als je zelf een ‘rotte plek’ ziet in je bedrijfsomgeving. We willen in december de lijst aanbieden aan de gemeente, dus kom meteen in actie! 

Meer informatie over de samenwerking in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen is beschikbaar via Roeland Tameling, 06-17453490 en op lageweide.nl/veiligheid/ .