Lage Weide Opschoondag 2022: geklaard

Donderdagochtend 17 maart kwam een flinke groep werknemers van bedrijven op Lage Weide bij elkaar om zwerfvuil op te ruimen. Samen met de mensen van Utrecht Schone Stad en Parkmanagement Lage Weide staken zij de handen uit de mouwen. De 25 deelnemers haalden net zoveel grote zakken zwerfvuil op in het gebied rond de Zonnebaan.

De aanleiding voor de opruimactie is de Landelijke Opschoondag van zaterdag 19 maart. Vertrekpunt was gastheer Groenpand die de deelnemers welkom heette en met meerdere collega’s meedeed aan de actie. De andere deelnemers kwamen van heel Lage Weide vandaan, en zelfs van daarbuiten. Zo was Levelseven met 7 man sterk aanwezig. Ook de Rabobank Utrecht, Natuur Architectuur en Productontwerper/designer Esther Derkx prikten mee. Van der Wal B.V. kwam zelfs meedoen terwijl zij in het Werkspoorkwartier gevestigd zijn.  

Door de grote groep werd er nog meer opgeprikt dan de vorige zwerfvuil opruimactie in september 2021. Het hele gebied tussen Zonnebaan, Floraweg en Lageweidseslag werd meegepakt. Met als resultaat 25 grote zakken vol met zwerfvuil. En die klus werd in nog geen anderhalf uur tijd geklaard!

Medeorganisator Groenpand:

het was ontzettend geslaagd. We hebben er echt energie van gekregen allemaal. Het is vooral ook leuk om mensen van andere bedrijven hier te ontmoeten en lekker samen de handen uit de mouwen te steken. Voor herhaling vatbaar!

En herhalen doen we zeker: rondom de World Cleanup Day op zaterdag 17 september organiseren we weer een zwerfvuil opruimactie. Heb jij wel een plek in gedachten en wil je met jouw bedrijf gastheer zijn? Laat het weten via daanvanhaarlem@lageweide.nl.

Wil jij in de tussentijd met jouw bedrijf zwerfvuil opruimen (bijvoorbeeld tijdens je lunchwandeling)? Vraag gratis grijpers aan via de gemeente: www.utrecht.nl/wonen-en-leven/afval/voorkom-zwerfafval/. Ook kun je vervuilde plekken makkelijk melden via utrecht.slimmelden.nl/. Met een paar klikken geef je door waar zwerfvuil ligt, of waar bijvoorbeeld de lantaarnpaal het niet doet. Samen werken we zo aan een schoon, heel en veilig Lage Weide!