informatiebijeenkomst ‘Van Zon tot Laden’ op 8 september

Denk jij erover om zonnepanelen aan te schaffen of om over te gaan op elektrisch rijden? Dan is de informatiebijeenkomst ‘Van Zon tot Laden’ op donderdagmiddag 8 september 2022 voor jou interessant.

Eigen energieleverancier

Al 13% van de Utrechtse bedrijven heeft zonnepanelen op het dak. Dat is niet gek: het laat duurzame ambitie zien en bespaart flink op de energierekening. Ook stappen steeds meer bedrijven over op elektrisch vervoer. Slim, omdat de verkoop en het gebruik van fossiele brandstofauto’s wordt ingeperkt en het is goed voor de luchtkwaliteit en het klimaat.

Kansen genoeg

Je kunt bijvoorbeeld via elektrische laadpalen zonne-energie gebruiken voor jouw goederen of personenvervoer. Want opgewekte zonne-energie kan niet altijd meer terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Voor een Zero-Emission wagenpark, laadpalen en zonne-energie is veel kennis nodig. De gemeente helpt je hierbij op weg. In deze flyer staan meer kansen voor zonne-energie.

Over de kansen en uitdagingen vertelt de gemeente graag meer op de informatiebijeenkomst ‘Van Zon tot Laden’ op 8 september van 14:00 tot 17:00 uur in de Werkspoorfabriek in Utrecht. Na afloop is er tijd om bij te praten met collega-ondernemers. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.utrecht.nl/zonopbedrijfsdak. In augustus ontvang je het programma per mail.

Nu al meer weten?

Wil jij zien welke ondernemers en partijen al actief zijn en verder lezen over zonne-energie en laadpalen, kijk op www.utrecht.nl/duurzaam-ondernemen.