ILW diner met uitzicht op Lage Weide

Op donderdag 23 maart konden leden en Vrienden van ILW genieten van het eerste ILW diner van het jaar in de volgeboekte Brasserie Oud-Zuilen.

ILW voorzitter Jan Willem de Jong en Roeland Tameling verwelkomden de aanwezigen en gaven de gasten van de Utrechtse Uitdaging het woord voor een korte pitch. Deze organisatie zet zich in om maatschappelijke initiatieven vooruit te brengen door te koppelen met bedrijven. Bedrijven kunnen tegelijkertijd zo een invulling geven aan hun MVO-beleid, bijvoorbeeld met het initiatief opgelapt. Een manier om bedrijfslaptops een tweede leven te geven. Er werd afgesloten met een uitnodiging voor Dé sociaalste netwerkborrel van Utrecht op donderdag 30 maart.

Met een drankje in de handen werden de ILW leden en Vrienden vervolgens geprikkeld op het gebied van klantgerichtheid, klanthousiasme en verleuken door Feike Cats. Feike is sinds 1995 ondernemer met het bedrijf Houden van Klanten en helpt bedrijven als inspirator en motivator om klantgerichter te zijn. Niet alleen extern, naar klanten toe, maar ook intern, naar de eigen medewerkers toe.

Na de inspirerende presentatie konden de aanwezigen genieten van het diner met uitzicht op de sloepenhaven, de molens en natuurlijk de Vecht (met op de achtergrond ons eigen Lage Weide). Aansluitend vertelde Daan van Haarlem over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Bereikbaarheid. Actuele onderwerpen als deelfietsen, vrachtautoparkeren en aanpassingen aan de Niels Bohrweg kwamen aan de orde. Ook de invoering van betaald parkeren op Lage Weide en de Eerste Hulp bij Mobiliteit (EHBM) werden besproken. De EHBM biedt ondernemers gratis advies en praktische tips over kostenefficiënt, slim en schoon reizen. Zo kun je stap voor stap, samen met Goedopweg, je mobiliteitsbeleid verbeteren.

Het EHBM-aanbod werd smakelijk afgerond met het nagerecht en een kop koffie en thee. De eerstvolgende netwerkmogelijkheid op Lage Weide is op het gebied van P&O: op 11 april wordt gesproken over ‘De oudere werknemer: rolmodel voor jongeren, of een last?’.