Lancering tool werkgeversbenadering A2 Alliantie: Eerste Hulp bij Mobiliteit

Op de laatste bijeenkomst van de A2 Alliantie in oktober 2022 presenteerden we het al: de werkgeversbenadering van Goedopweg. We concludeerden namelijk dat onze ondersteuning praktischer kan en er is vooral behoefte aan het ‘hoe’ van de Mission Possible richting meer fietsen, OV en thuiswerken. Via de werkgeversbenadering willen we werkgevers makkelijk, laagdrempelig en concreet ondersteunen. En dan met name om maatregelen ook in de beleidssfeer voor elkaar te krijgen.

De officiële naam die we voor de werkgeversbenaderingstool gebruiken is ‘Eerste Hulp bij Mobiliteit’, Je leest er alles over op goedopweg.nl/ehbm.

Wat houdt ‘Eerste Hulp bij Mobiliteit’ in?

Zes thema’s op weg naar meer duurzaamheid en succes

(Duurzame) mobiliteit gaat over veel wat ook voor jouw bedrijf kostenefficiënter, slimmer en schoner kan. De grote vraag is waar we jou mee kunnen helpen. Rijzen reiskosten de pan uit? Wil je medewerkers zelf laten kiezen hoe ze reizen? Kan dat ook gezonder? Waarom is openbaar vervoer zo gek nog niet en is elektrisch rijden al een goed idee? Allemaal vragen en meer waar je wel wat hulp bij kan gebruiken, verdeeld in zes thema’s:

  1. Hybride werken
  2. Openbaar vervoer
  3. Pak de fiets
  4. Parkeren slim aanpakken
  5. Elektrisch rijden
  6. Medewerkers meenemen.

Kant-en-klare beleidsteksten

Op de pagina ‘Eerste hulp bij Mobiliteit’ vind je gratis advies en praktische tips over kostenefficiënt, slim en schoon reizen. Zo kun je stap voor stap, samen met Goedopweg, je mobiliteitsbeleid verbeteren. En om jullie direct op weg te helpen hebben we kant-en-klare beleidsteksten geschreven, die je op goedopweg.nl/beleidsteksten kunt vinden en downloaden.

Alle teksten kunnen – na aanpassing en juridische check – worden overgenomen in de arbeidsvoorwaarden of in het mobiliteitsplan van jouw bedrijf.

We hopen dat we jullie hiermee ondersteunen om de maatregelen ook in de beleidssfeer voor elkaar te krijgen. Een praktische tool dus, in de Mission Possible richting meer fietsen, OV en thuiswerken!

Uiteraard helpen we je graag bij vragen en horen we ook heel graag jullie feedback op deze speciaal ontwikkelde werkgeversbenaderingstool.

Voor advies, tips en uitleg staat Goedopweg voor je klaar. Wouter, Nick en/of Teus zijn te bereiken hiervoor via:

Nick Ottevanger – nick@goedopweg.nl, 06 19 99 43 54
Teus van Grootveld – teus@goedopweg.nl, 06 59 83 89 98

We houden contact en horen graag jullie ervaringen met deze werkgeverstool!