Help een MBO-student de crisis door

Afgelopen jaren is gebleken dat jongeren met veel omstandigheden te maken hebben waar ze geen invloed op hebben of denken te hebben. De gevolgen zijn: demotivatie, het niet zien van de eigen kwaliteit, twijfel over de gekozen studierichting, sociaal maatschappelijke problematiek et cetera. 

Daarom doen we een oproep aan CEO’s en directeuren van bedrijven op Lage Weide. De vraag is of jij in 2022 gedurende een half jaar eens per maand een uurtje vrij wilt maken om als buddy met een getalenteerde en gemotiveerde student MBO-techniek bij te praten.

Waarom?

  • Omdat een aantal studenten met hun ziel onder de arm lopen door de coronacrisis, online lessen, gebrek aan contacten, enzovoort. Als we niet oppassen, haken ze af en worden het drop-outs. Daar zit niemand op te wachten.
  • Omdat jouw impact als toonaangevende werkgever 100x groter is dan die van iemand uit het onderwijs. Het enige wat jij hoeft te doen is af en toe bij te praten met je buddy.


Met een aantal CEO’s en directeuren hopen we een paar jongeren écht verder te helpen. Een goede daad. Meer achtergrondinformatie vind je hier: Buddy project MBO Utrecht ILW. Docent Kees de Graauw van de Academie voor Techniek geeft graag antwoord op al je vragen hierover. Hij is bereikbaar via k.de.graauw@mboutrecht.nl