Fietstocht op 19 september: ‘Fietsen maakt de stad mooier’

Op donderdag 19 september van 15:00 – 17:00 uur (inloop 14.45 uur) organiseert De Fietskoerier Utrecht (DFKU) samen ILW Parkmanagement Lage Weide weer een Stadsexpeditie Lage Weide. Na afloop is er uiteraard nog een gezellige borrel bij De Fietskoerier Utrecht.

Thema van de expeditie is “Fietsen maakt de stad mooier”.

Dus we fietsen, onder begeleiding van Fietskoerier en Geograaf Henri van der Vegt, naar de meest fietsvriendelijke (en mooiste) routes en plekken van Lage Weide én gaan op zoek naar routes en plekken waar het wat fietsvriendelijker (groener, blauwer, mooier) zou kunnen worden. Want dat is mooi voor de fietsers en tegelijkertijd ook voor natuur, klimaat en biodiversiteit.

Fiets met ons mee op 19 september en er gaat gegarandeerd weer een wereld voor je open!

De onderwerpen sluiten in ieder geval steeds aan bij de belangrijkste thema’s in de visie ‘De Machinekamer van Utrecht’ voor Lage Weide. We willen laten zien dat de beoogde toekomst voor Lage Weide vaak al bestaat. Waardoor die toekomst wat minder alleen een vergezicht blijft, maar al een stuk dichterbij komt en gaat leven. We staan dan ook op diverse punten stil en bespreken met elkaar hoe de toekomst eruit zou moeten zien!

De expeditie is een vervolg op de excursie over Circulaire Economie in 2023. 

Aanmelden

Aanmelden kan door te mailen naar Richard Hartkamp via richardhartkamp@lageweide.nl