Excursie HBO studenten Hogeschool Utrecht

Op woensdag 7 september bezochten studenten van de Logistics Management Bachelor opleiding van de Hogeschool Utrecht, Lage Weide voor een excursie. De aankomende periode gaan de tweedejaars studenten aan de slag met een opdracht waarbij ze een fictief bedrijf moeten opzetten met alle onderdelen van het proces inclusief een sluitende financiële verantwoording. Dat bedrijf moet gevestigd zijn op Lage Weide en de studenten zullen rekening moeten houden met alle aspecten van inkoop, opslag en distributie rekening moeten houden en hiervoor een businessplan maken.  

Als input gaf Roeland Tameling namens ILW Parkmanagement Lage Weide een presentatie over Lage Weide als vestigingslocatie. Want waarom is ons bedrijventerrein nu een logistieke hotspot? Daarom werden de belangrijkste vestigingsfactoren voor logistieke bedrijven besproken, zoals de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van personeel. Ook werd het imago van, en de waardering voor, distributiecentra besproken.

Tijdens de excursie werden ook twee logistieke bedrijven bezocht, namelijk Stamhuis en Cityhub Utrecht. De excursie begon bij Stamhuis, waar de studenten een presentatie en welkomstwoord kregen van gastheer Stamhuis. Aansluitend werden de studenten rondgeleid om zo de dagelijkse werkzaamheden van Stamhuis te zien. 

Voor het tweede deel van de middag verplaatsten de studenten zich richting City Hub, waar ook een interessante presentatie en rondleiding werden gegeven. Ook City Hub toont haar dagelijkse werkzaamheden, de praktijk van een logistiek bedrijf, aan de studenten.  

Vanwege de vele logistieke bedrijven op het bedrijventerrein is ILW Parkmanagement Lage Weide blij om de studenten van de Hogeschool Utrecht te ontvangen. En om de studenten kennis te laten maken met Lage Weide, haar bedrijven en de arbeidsmarkt.