Eerste E-Hub op Lage Weide geopend

Onlangs is Energie-hub Lage Weide van de Energie Management Coöperatie Utrecht (EMCU) op ons bedrijventerrein officieel van start gegaan. Het is de allereerste e-hub in de provincie Utrecht die een GTO (GroepsTransportOvereenkomst) met netbeheerder Stedin heeft afgesloten. Deze samenwerking is een goed voorbeeld voor andere initiatieven op Lage Weide en daarbuiten. Een belangrijke mijlpaal, zeker omdat de situatie op het stroomnet in onze omgeving nijpend is. Door slim samen te werken en te sturen op het energiegebruik creëren de vijf deelnemende bedrijven (C. van Heezik Vrieslogistiek, De Stiho Groep, Platra, IJsselfoort en Picnic) mogelijkheden om verder te verduurzamen of uit te breiden, ondanks de file op het stroomnet (netcongestie). 

Lees meer hierover op www.stedin.net/over-stedin/pers-en-media/persberichten/eerste-energiehub-een-feit-in-provincie-utrecht  

Vervolg voor Lage Weide ondernemers 

ILW is trots op het mooie resultaat dat de ondernemers hebben gerealiseerd en leert graag van de ervaringen van EMCU, zodat meer E-hub samenwerkingen op Lage Weide kunnen worden gevormd. Hierover zijn afspraken gemaakt met o.a.de Gemeente Utrecht en Provincie Utrecht. In dat kader heeft ILW Parkmanagement Lage Weide het Energie Collectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) ingeschakeld om de kansen op andere plekken op ons bedrijventerrein te inventariseren. ECUB is al meerdere jaren actief op de bedrijventerreinen in de regio Utrecht, en heeft haar basis op Lage Weide.  Daarnaast zet ILW zich actief in om financiële en andere externe ondersteuning te verwerven voor haar E-hub initiatieven. Hiermee geven we ook invulling aan de Green Deal Lage Weide, onderdeel Energietransitie. 

Concrete acties om op te pakken 

Het is de ambitie van EMCU om, waar mogelijk, op termijn meer buren aan te laten sluiten op hun E-Hub. Voor aansluiting bij de bestaande Energie-hub Lage Weide zijn spelregels van toepassing. Hierover kan contact opgenomen worden met Gretha Boels, projectleider van EMCU, via g.boels@bestmanagement.nl. 

Andere ondernemers op Lage Weide die mee willen doen aan de Green Deal  ILW/ECUB aanpak van netcongestie kunnen zich melden bij Meya Sollman van ECUB via m.sollman@ecub.nl. Samen met haar kunnen de mogelijkheden worden verkend, inclusief een analyse van de huidige en toekomstige energiebehoefte. 

Meer weten? Bel dan met Roeland Tameling via 06-17453490 of stuur een e-mail naar roelandtameling@lageweide.nl .