Bijeenkomst Kopgroep Vergroening op 19 september

We hebben het de afgelopen zomermaanden weer gemerkt: met droogterecords, lage waterstanden en meerdere hittegolven zijn de gevolgen van klimaatverandering duidelijk merkbaar. Ook op Lage Weide. Zo werd het op verschillende plekken zelfs 48 graden. Door zogeheten hittestress werd het namelijk 10 graden warmer dan de in de omgeving.

Hier kunnen we wat tegen doen, maar hoe pakken we dat concreet aan? Dit bespreken we tijdens de bijeenkomst van de Kopgroep Vergroening op maandag 19 september.

Datum:

19 september, 15.00-17.30 uur.

Locatie:

Hof van Cartesius (Werkspoorkwartier), Vlampijpstraat 94 Utrecht (vergaderplek ‘Loods’)

Aanmelden via:

richardhartkamp@lageweide.nl

Inspiratie vanuit het Werkspoorkwartier

We zijn welkom in het Werkspoorkwartier om inspiratie op te doen. Tijdens een rondleiding verzorgd door Taco Jansonius krijgen we te zien en te horen hoe daar, met ondernemers in de lead, de vergroening is opgepakt. In opdracht van de BKC (de ondernemersvereniging) loopt daar namelijk een project ‘groen kwartiermaken’ om actief aan meer groen, meer wandelmogelijkheden en klimaatadaptatie te werken. De rondleiding begint en eindigt bij het Hof van Cartesius en via het Werkspoorpad bezoeken we de Werkspoorfabriek en Werkspoorkathedraal, waar een duurzame Utrechtse ontwikkelaar-eigenaar veel geïnvesteerd heeft in groen, klimaatadaptatie en mooie en openbaar toegankelijke buitenterreinen.

Wat doen wij?

Na de rondleiding gaan we graag met elkaar aan de slag om onze eigen plannen voor Lage Weide verder te concretiseren. Wat moet er gebeuren op straat, in de bermen en de parkeerplaatsen? En wat kan jij doen als ondernemer op je eigen terrein? We willen hierbij van ambities en droombeelden naar het formuleren van concrete projecten waar we ons de komende jaren mee bezig kunnen houden. Deze projecten vormen daarmee een onderdeel van de programmalijn klimaatadaptatie in de Green Deal Lage Weide. In deze Green Deal leggen we samen met partijen als de gemeente en de provincie onze doelen vast voor de komende jaren.

Programma

  • 15.00 uur Inloop
  • 15.15 uur Start rondleiding Werkspoorkwartier
  • 16.30 uur Aan de slag
  • 17.15 uur Mogelijkheden vanuit de gemeente en provincie
  • 17.30 uur Afsluiting met een frisje

Doe mee

Ben jij nog niet aangesloten bij de kopgroep? Je bent van harte welkom! Aanmelden kan via richardhartkamp@lageweide.nl en we zien je dus graag op maandag 19 september van 15.00-17.30u bij Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94 in het Werkspoorkwartier.