Energiebesparing: van inzicht naar concrete oplossingen

Als partner binnen de Green Deal Lage Weide brengt de Rabobank graag kennis, netwerk en financiering in. Hiervoor bieden ze de komende periode drie mooie initiatieven aan. 

kenniscafé ‘Netcongestie, van inzicht naar concrete oplossingen’ op maandagavond 6 november

Het is niet meer de vraag óf bedrijventerreinen moeten verduurzamen, maar de vraag is hoe ze het beste kunnen verduurzamen. Op weg naar een duurzaam bedrijventerrein kom je langs diverse knooppunten. Een van die knooppunten is netcongestie: het elektriciteitsnet is op veel bedrijventerreinen overbelast, waardoor nieuwe of grotere aansluitingen de komende jaren niet mogelijk zijn.

Rabobank nodigt je uit voor het Rabo Kenniscafé met als thema ‘Netcongestie, van inzicht naar concrete oplossingen’. Deze vindt plaats op maandag 6 november van 20.00 tot 22.00 uur bij Rabobank, Utrechtseweg 25 in Zeist. Kijk voor meer info op de aanmeldpagina

Informatieplicht Energiebesparing EML

Organisaties die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken, zijn verplicht om energiebesparende maatregelen door te voeren en hierover te rapporteren vóór 1 december 2023. Dit is de ‘Informatieplicht Energiebesparing EML’. Rabobank biedt klanten hiervoor hulp én EUR 100,- korting aan! Zie de flyer voor meer informatie.

Onafhankelijk verduurzamingsadvies

Veel ondernemers willen graag inzicht verkrijgen in de verduurzamingsmogelijkheden, specifiek voor hun vastgoed. Rabobank biedt klanten hiervoor naast de gebouwscan op Rabo Duurzaam Vastgoed ook een adviesvoucher (t.w.v. EUR 800,-) aan van hun partner Energieke Regio. Bekijk hiervoor meer info in de flyer. De ondernemer (klant Rabobank) kan zich aanmelden op rabobank.zakelijkenergieloket.nl/ met de vouchercode 23RAB-06.

Meer informatie

Naast deze 3 voorbeelden werkt de Rabobank aan diverse proposities én nieuwe financieringsproducten om samen met ondernemers stappen te zetten in de energietransitie. Dit is belangrijk voor de maatschappij, voor de Rabobank zelf, maar bovenal ook voor de toekomst(bestendigheid) van de onderneming.

Heb je vragen of wil je met Rabobank in gesprek over verduurzaming? Neem dan gerust contact op met Jasper Kuipers.

Jasper Kuipers

Business Development Manager

Kring Midden-Nederland

Jasper.Kuipers@rabobank.nl

+31 6 5100 4035