Collectief aanbod van Groenpand: Gratis Energiescan

Heb jij een collectief aanbod voor jouw collega ondernemers op Lage Weide? Dan delen we die! Deze keer: de gratis Energiescan van Groenpand.

Om alle bedrijven op Lage Weide te helpen met de hoge energierekening én tegelijkertijd de bewustwording omtrent de energielabel C eis die per 2023 ingaat te verhogen, biedt Groenpand gratis de Energiescan aan. Drie redenen om vandaag nog jouw Energiescan in te plannen.

Reden 1: Een lagere energierekening

Het kan je niet zijn ontgaan dat de energie- en gasprijzen flink zijn gestegen. Particulieren voelen dit in hun portemonnee, maar ook voor ondernemers is de energierekening ongekend hoog. Tenminste, als je nog geen duurzaam pand hebt! Er zijn tal van dingen die je kunt doen in een bedrijfspand om minder stroom en gas te verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, tochtstrips onder de deuren of het vervangen van de gasheater bij de loodsdeur voor een duurzamer alternatief. Sterker nog, je kunt zelfs je eigen energie gaan opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen en vervolgens elektrisch gaan verwarmen. Het is simpel: door minder energie af te nemen van het stroom- en gasnet, verlaag je direct je energierekening. Met de huidige prijzen heb je de investeringen wel héél snel terugverdiend.

Reden 2: De energielabel C eis in 2023

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland energielabel C of hoger hebben. Hieronder vallen alle gebouwen groter dan 100 m² die voor minimaal 50% van het oppervlak een kantoorfunctie hebben en geen monument zijn of binnenkort worden gesloopt. Voldoet een kantoorgebouw niet aan deze eisen, dan mag het na 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden en/of riskeert de pandeigenaar een boete. De deadline komt steeds dichterbij, maar het is nog niet te laat om te zorgen dat jouw kantoorpand aan de energielabel C eis voldoet. Met de Energiescan weet je precies hoe je ervoor staat en wat je kunt doen om je label te verbeteren.

Reden 3: Klimaatverandering tegengaan

Klimaatverandering is allang geen ver van ons bed show meer. Extreme weersomstandigheden als hittegolven, overstromingen, droogte en verlies van biodiversiteit zijn ook in Nederland nu al een feit. Groenpand is opgericht met het doel om zoveel mogelijk panden te verduurzamen door middel van energieadvies, installaties als zonnepanelen en warmtepompen en door het leveren van groene stroom, om zo gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan. De gebouwde omgeving in Nederland is verantwoordelijk voor circa 30% van de uitstoot van de broeikasgassen, dus daar kan een groot deel van het uitstootprobleem worden opgelost. Dit geldt voor woningen en recreatieve gebouwen, maar zeker ook voor bedrijfspanden als kantoren en fabrieken. Bedrijfspanden hebben vaak een
groot oppervlak, veel apparatuur en specifieke gebruikseisen. Door energie te besparen of zelfs op te wekken, kan ook jouw bedrijfspand onderdeel worden van de oplossing van het klimaatprobleem. In plaats van energieslurpers, kunnen onze panden energie-opwekkers worden!

Kom maar op met die Energiescan!

Speciaal voor bedrijven op Lage Weide, waar Groenpand zelf ook gevestigd is, biedt Groenpand de Energiescan kosteloos aan. De energiescan behandelt het energieverbruik, energiebesparende en -opwekkende mogelijkheden. Groenpand kijkt naar je grootverbruikers en je sluipverbruikers en kan zo de eerste quick wins voor je aantonen. In een afspraak van twee uur inventariseert de expert duurzaamheid verder waar in jouw bedrijfspand energie bespaard kan worden, hoe je minder gas kunt gebruiken, welke opwekkers er op jouw pand kunnen, hoe zich dat vertaalt naar besparing in euro’s en in rendement. Na de vrijblijvende Energiescan weet je precies welke concrete stappen je kunt zetten om energie te gaan besparen.

Hoe werkt het?

  • Ga naar www.groenpand.nl/lageweide
  • Klik op ‘Plan je Energiescan’
  • Kies een beschikbaar tijdvak
  • Groenpand Maatwerk komt op dat tijdstip kosteloos bij je langs om de vrijblijvende Energiescan uit te voeren. De afspraak duurt maximaal 2 uur

Wie is Groenpand?

Groenpand is in januari 2021 verhuisd naar Lage Weide (Zonnebaan 36) en gespecialiseerd in het verduurzamen van panden, particulier en zakelijk, door middel van energieadvies en duurzame installaties waaronder zonnepanelen, warmtepompen, groendaken, laadpalen en isolatie. Verder leveren ze groene stroom en gas. Alles wat nodig is om elk pand zo energieneutraal mogelijk te maken.

Groenpand gelooft in duurzaam en lokaal ondernemen. In plaats van energie slurpen en verspillen, kunnen onze panden energie besparen en opwekken. Zo kunnen wij, als bedrijven op Lage Weide, onderdeel zijn van een groene toekomst.