Vliegende start voor gratis deelfietsen

Het deelfietsensysteem Lage Weide is na de start in juni dit jaar nu 4,5 maand onderweg. Met al bijna 5000 ritten kent het project een vliegende start. In totaal hebben we 385 aanmeldingen ontvangen en met 170 actieve gebruikers maken medewerkers van bedrijven op Lage Weide goed gebruik van de deelfietsen. Een aantal dat naar verwachting in de komende maanden alleen maar verder zal toenemen. 

Maken jij en jouw medewerkers er ook al gebruik van?

Hoe werkt het?

Op verschillende plekken op bedrijventerrein Lage Weide en bij de stations Leidsche Rijn en Maarssen zijn vanaf juni hubs met elektrische fietsen van TIER geplaatst. Hier kunnen alle werknemers van bedrijven op Lage Weide tot 1 mei 2024 gratis gebruik van maken voor woon- werkverkeer dankzij een subsidie van de provincie Utrecht. Tier-fietsen kunnen overal in de gemeente Utrecht worden opgepikt in de stad en achtergelaten worden in een van de hubs op Lage Weide, of andersom.

Veel bedrijven en medewerkers op Lage Weide maken er na 4,5 maand al gebruik van. We blijven dan ook werken aan het toevoegen van meer hubs, voor een nog betere dekking. Doe jij en je collega’s ook al mee?

Meedoen

Schrijf je in via de aanmeldpagina om ook gebruik te maken van het deelfietsensysteem Lage Weide en de e-bikes van TIER. Via de Gaiyo app kun je de hubs en fietsen makkelijk vinden en krijg je aanvullende informatie inzien, zoals de accustatus. Ook regel je het openen en sluiten via de app.

Meer lezen over de voordelen voor jouw als werkgever? Ga naar lageweide.nl/deelfietsen