Terugblik borrel Bereikbaarheidsalliantie A2

Op woensdagmiddag 23 februari kwamen zo’n 35 deelnemers bij elkaar voor de Borrel Bereikbaarheidsalliantie A2. De aanwezige ondernemers van De Wetering-Haarrijn en Lage Weide werden hartelijk welkom geheten in de Megastore van Fietsenwinkel.nl op Lage Weide.

Edward van Tuinen van Businessclub De Wetering-Haarrijn en Roeland Tameling van Parkmanagement Lage Weide trapten de bijeenkomst af met een kort overzicht van de eerste resultaten van de Alliantie. Een overzicht voor de verbeteracties op Lage Weide gaven we eerder al, zie www.lageweide.nl/bereikbaarheid/bereikbaarheidsalliantie-a2-gaat-voortvarend-van-start/

Met de samenwerking in de Alliantie is er ook een bestuurlijk overleg opgestart met de gemeente dat elk kwartaal plaatsvindt en waarbij de bedrijven worden vertegenwoordigt door drie ondernemers van beide bedrijventerreinen. Ook is er maandelijks overleg met de betrokken ambtenaren van de gemeente. De ambitie hierbij: politieke draagkracht om concrete maatregelen te kunnen nemen. Zo zijn de eerste stappen gezet in het verbeteren van de verkeersveiligheid op beide terreinen, maar is ook de oproep aan ondernemers vooral ook praktische verbetermogelijkheden door te geven!

Wouter de Valk van Goedopweg presenteerde vervolgens de eerste resultaten van de mobiliteitsscans. Door een scan in te vullen wordt voor de werkgever duidelijk welk potentieel voor verbetering er is. Je krijgt inzichtelijk waar je personeel vandaan komt, hoe zij reizen en welke alternatieven er zijn. Aan de hand daarvan kan jij als ondernemer conclusies trekken en bepalen welke strategie te volgen. Alle scans samen zorgen er ook voor dat er conclusies voor het hele gebied te trekken zijn. De data die de scans opleveren zijn vervolgens ‘munitie’ richting gemeente. Zo wordt uit de scans duidelijk dat bijvoorbeeld de Demkabrug niet voldoende capaciteit heeft voor meer fietsers. Dus: wil jij als ondernemer een verbeterde Demkabrug (en verbetering van de bereikbaarheid)? Meld je dan aan voor de scan via  www.goedopweg.nl/werkgevers

Fietsenwinkel.nl vertelde hierna meer over het ontstaan van de onderneming en welke drie manieren van fietsstimulering zij aanbieden. Zo bieden zij mogelijkheden voor zakelijke lease, zakelijk kopen en privé kopen. Verder bieden zij werkgevers en werknemers op De Wetering-Haarrijn en Lage Weide een mooie korting van 5% bij aanschaf, of €100 aan accessoires bij zakelijke lease. Neem voor meer info contact op via 036 – 303 13 89 of zakelijk@fietsenwinkel.nl.

Hellorider bood vervolgens meer informatie over de voordelen van fietslease. Sinds 2020 is dit weer een stuk aantrekkelijker dan voorheen. Naast een gunstige secundaire arbeidsvoorwaarde voor de werknemer kan fietslease ook voor de werkgever kostenneutraal uitpakken. Hoe dit kan? Hellorider kan er meer over vertellen in een persoonlijk gesprek. In de week van 21 maart hebben zij ruimte in de agenda gereserveerd voor de werkgevers van De Wetering-Haarrijn en Lage Weide. bekijk de presentatie voor meer info of plan direct een afspraak in via calendly.com/hellorider/

Tot slot kwam Dries Beljon van Lean Lawyers als een van de klanten van Hellorider aan het woord. De ontzorging die Hellorider biedt, in combinatie met de bijdrage die fietslease levert aan de ambitie van Lean Lawyers om klimaatpositief te ondernemen was een belangrijke reden om hier als ondernemer mee aan de slag te gaan.

De aansluitende borrel bood de aanwezigen de mogelijkheid (eindelijk) weer eens te netwerken én eens zelf een elektrische fiets uit te proberen.