Terugblik P&O netwerkbijeenkomst: Medewerkers van de toekomst

Op dinsdag 6 februari sprak het P&O netwerk Lage Weide over de medewerkers van de toekomst. Onder begeleiding van NLwerktaanWerk werden de ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt en een verandering in denken over leiderschap geschetst.

Arbeidsmarktexpert Pieter Vermeer en HR-adviseur Muriel van den Top deelden met hun presentatie inzichten om jouw organisatie toekomstbestendig te maken. Want welke ontwikkelingen zijn er zichtbaar op de arbeidsmarkt? Wat hebben medewerkers anno 2024 nodig en welke strategische HR-beslissingen kan je maken om ook in de toekomst een aantrekkelijke werkgever te zijn? Welke invloed hebben ontwikkelingen als AI op het werk van vandaag en het werk van morgen?

Aan de hand van de presentatie werden diverse discussies gevoerd, bijvoorbeeld over de uitdagingen die werkgevers op Lage Weide zagen: grote krapte, waardoor het vinden van geschikt personeel lastig is. Sollicitanten vragen daarbij vaak meer dan huidig personeel, hoe ga je daarmee om? En hoe hou je goede mensen? Dat lijk je niet alleen te doen met salaris, maar ook het schetsen van een toekomstperspectief en het stimuleren van bevlogenheid. Precies een van de leiderschapsstijlen die in de sheets aan de orde kwamen.

Tot slot werd ook de meerwaarde van AI voor het eigen werk op de HR afdeling besproken. Van het opstellen van functieprofielen, aantrekkelijke vacatureteksten of social media posts: AI kan zorgen voor een verdere aanscherping, of het uit handen nemen van werk.

De eerstvolgende P&O netwerkbijeenkomst gaat over positieve gezondheid en is op 16 april, zet vast in je agenda! In de tussentijd ben je welkom bij de Lage Weide Lunch meet-ups op donderdag 29 februari en 26 maart. Daar bespreken we informeel, onder het genot van een zelf meegebrachte lunch, met elkaar diverse arbeidsmarkt-uitdagingen.