Uitnodiging bijeenkomst over Georganiseerde Criminaliteit op 8 februari

  • Jouw bedrijf in de as door het drugslab van de buren?
  • Jij als eigenaar voor de rechter door criminele activiteiten van je huurders?
  • Je medewerkers die onder druk van criminelen bedrijfsgeheimen delen?

Het zijn maar enkele voorbeelden van helaas realistische cases in Utrecht. Op donderdag 8 februari spreken we vanaf 16.15 uur met elkaar over het tegengaan van de georganiseerde criminaliteit. 

 

Samen sterk tegen ondermijnende criminaliteit

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. We noemen dit ‘ondermijning’. Dit soort georganiseerde criminaliteit is meestal onzichtbaar en komt vaker voor dan je denkt. Ook op Lage Weide. Speciaal voor ondernemers op ons bedrijventerrein organiseren ILW, Gemeente Utrecht, Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland en Politie op donderdag 8 februari een bijeenkomst onder het motto ‘Samen sterk tegen ondermijnende criminaliteit’.

 

Educatieve Martelkamer

Gemeente, politie, ondernemers en vastgoedeigenaren werken goed samen om deze vorm van criminaliteit het hoofd te bieden. En niet zonder succes! Zo werden in een container genoeg hennepgerelateerde goederen aangetroffen om meerdere illegale kwekerijen te starten. Toch blijft het belangrijk je bewust te zijn van de signalen en gevaren van georganiseerde criminaliteit, ook voor jou als ondernemer. Tijdens de bijeenkomst worden ervaringen uit de praktijk gedeeld en kun je een bezoek brengen aan de zogenoemde educatieve martelkamer*.

* In de educatieve martelkamer is het alsof je even in de donkere wereld van drugscriminaliteit stapt. Terwijl je leert over deze duistere wereld worden je zintuigen geprikkeld terwijl je gedurende 4 minuten de georganiseerde ondermijnende criminaliteit ontdekt.

 

Programma

Locatie: Paviljoen Waterwerken, Isotopenweg 55, 3542 AS Utrecht

16.15 – 16.30 uur: Inloop met koffie/thee

16.30 – 16.45 uur: Welkom door parkmanager Roeland Tameling

16.45 – 17.15 uur:

  • Groep 1 – Ervaringen uit de praktijk door Platform Veilig Ondernemen Midden Nederland en wijkagent Rik Heijs
  • Groep 2 – Bezoek educatieve martelkamer

 

17.15 – 17.30 uur: Pauze en wisseling groepen

17.30 – 18.00 uur:

  • Groep 1 – Bezoek educatieve martelkamer
  • Groep 2 – Ervaringen uit de praktijk

 

18.00 uur: Afsluiting, pizza’s en netwerken voor alle deelnemers

 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan uiterlijk zondag 4 februari aan door een e-mail te sturen naar info@lageweide.nl.