Misschien heeft u het wel eens gezien toen u naar uw werk reed. Bij de invalswegen van Lage Weide hangen bordjes met de mededeling dat op ons bedrijventerrein cameratoezicht is. Dat is een van de manieren waarop Parkmanagement Lage Weide werkt aan een schone, veilige en prettige bedrijfsomgeving. Dat doen we niet alleen, maar samen met andere ondernemersorganisaties.

In de gemeente Utrecht zorgen acht bedrijventerreinen met elkaar voor een nieuw hoogwaardig camerasysteem dat wordt uitgekeken door een private partij. Ook Lage Weide doet hieraan mee en dit is onderdeel van onze KVO-aanpak (Keurmerk Veilig Ondernemen). Hiermee hebben we een uniek aaneengeschakeld netwerk waarbij onder andere door middel van kentekenplaatherkenning belangrijke informatie beschikbaar komt. Daarmee kunnen we de veiligheid en leefbaarheid op ons bedrijventerrein verbeteren.

Dit samenwerkingsverband heet U-Safe en Allart van Eck (De Fabrique) is een van de bestuursleden. Vereniging U-Safe regelt de aanbesteding, verbindt alle betrokken partijen en verzorgt de kwaliteitsbewaking van de beveiliging.

Meer weten over U-safe? Kijk op www.u-safe.nl. Of lees eerst deze artikelen op Lageweide.nl:

Tot slot nog een tip van Frank van Essen, kwaliteitsbewaker bij U-safe: “Denk ook eens aan camera’s die aangesloten zijn op een toezichtcentrale zodat er direct actie op detectie kan plaatsvinden. Meer informatie kunt u aanvragen bij info@u-safe.nl!”