Stijging auto-inbraken: tips om dit te voorkomen

Er is een toename in auto-inbraken bij publiekstrekkers op Lage Weide. Zoals sport- en horecagelegenheden. Dus ga jij na het werk nog even sporten, borrelen of een hapje eten? Neem waardevolle spullen mee de auto uit!

Voorkom auto-inbraak

Een auto-inbraak voorkomen hoeft niet eens heel moeilijk te zijn. Let bijvoorbeeld op deze punten:

  • Zorg er altijd voor dat je auto goed is afgesloten, zelfs wanneer je maar heel even naar binnen hoeft om iets te pakken. Een autodief kan razendsnel spullen uit je auto halen.
  • Let er op dat je geen waardevolle spullen in je auto laat liggen, ook niet op plekken waar ze niet zichtbaar zijn. Apparatuur die een signaal uitzenden, zoals smartphones en tablets, kunnen met behulp van speciale apparatuur worden gedetecteerd. Ook als ze zijn uitgeschakeld, of wanneer je ze ‘verstopt’ hebt.
  • Probeer altijd een parkeerplek te vinden op een goed verlichte plek waar genoeg te doen is. Dat schrikt autodieven af omdat ze natuurlijk liever in stilte en in het donker aan de slag gaan.
  • Laat je dashboardkastje en kofferbak zichtbaar open staan zodat autodieven kunnen zien dat er niets te halen valt. Leg geen dekens over spullen in je auto neer, omdat het daardoor lijkt alsof je iets verbergt.
  • Hang je je jas of tas op in een openbare garderobe? Laat dan nooit de autosleutel in de zakken zitten. Criminelen kunnen het signaal van keyless-entry sleutels opvangen en kopiëren.

 

Alle tips lezen om auto-inbraak en diefstal te voorkomen? Lees dan verder op: www.beveiligingwijzer.nl/tips-om-autodiefstal-of-auto-inbraak-te-voorkomen/

Zie je een verdachte situatie op heterdaad? Bel 112! Is het jou overkomen? Doe dan aangifte via de politie.