Meld jouw AED aan

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als omstanders binnen 6 minuten reanimeren en een AED inzetten, heeft het slachtoffer de grootste overlevingskans. Als elke seconde telt, is snelle hulp van levensbelang!

Nederland heeft hiervoor een uniek reanimatie oproepsysteem: HartslagNu. Belt iemand 112 bij het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te reanimeren óf de dichtstbijzijnde AED te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp, terwijl de ambulance onderweg is.

Meld jouw AED aan bij HartslagNu

Heb jij een AED bij jouw bedrijf? Zorg dat die ingezet kan worden bij een hartstilstand in jouw buurt. Meld jouw AED aan bij het reanimatie oproepsysteem www.hartslagnu.nl. Zo kan jouw AED snel gevonden worden bij een 112-melding van een hartstilstand.

Kun jij reanimeren en wil jij helpen als iemand in jouw buurt wordt getroffen door een hartstilstand?

Als je bij HartslagNu bent aangemeld als burgerhulpverlener, roepen ze je op om direct hulp te verlenen. Meld je daarom aan bij HartslagNu, het reanimatie oproepsysteem van Nederland.