Bij Tripadvisor weten ze het wel: een van de populairste hotels van Utrecht vind je op… Lage Weide. Met een negen als rapportcijfer en een certificaat van uitmuntendheid staat het Carlton President stevig in de top 5. Bij 150 beoordelingen gaven 83 reizigers het hotel zelfs ‘uitstekend’ als waardering. Dat is voor een hotel op een bedrijventerrein niet vanzelfsprekend. Het geheim van het succes is volgens directeur Bart Blikman samen te vatten in drie factoren. En het codewoord is: transformatie.

Vorig jaar heeft het hotel namelijk een flinke verandering ondergaan. Naast een fysieke verbouwing (het interieur is helemaal vernieuwd) werd ook stevig geïnvesteerd in training van het personeel om de dienstverlening aan gasten te perfectioneren. Niet door hen een kunstje te leren, maar door onderling met elkaar ervaringen uit te wisselen. En op zoek te gaan naar manieren om met wat extra aandacht het verschil te kunnen maken. Dat heeft gewerkt, want uit de reviews blijkt dat de service in het hotel succesfactor nummer 1 is.

De tweede succesfactor is, dat de liefde van de gast door de maag gaat. Het restaurant kreeg een nieuwe naam en een veelzijdige internationale, culinaire kaart. Blikman vertelt enthousiast: “bij One24 proef je vondsten uit de Mediterrane keuken, vermengd met Midden-Oosterse invloeden. Mooie tradities en nieuwe trends verwerkt in lekkere gerechten bomvol voedingsstoffen en kleuren, die meebewegen met de seizoenen. Voedzaam en gezond natuurlijk.”

En de derde succesfactor is volgens Blikman de verbeterde indeling van de kamers. Verwacht geen marmeren vloeren en gouden kranen. Maar wel een uitgekiende combinatie van enerzijds beton, glas en staal en anderzijds planten, frisse lucht en licht. Of, zoals Blikman het ontwerp samenvat: “urban nature”. Modern en sfeervol.

Als je de recensies op Tripadvisor doorleest, valt er nog iets op. Naast de vele zakelijke gasten trekt het hotel namelijk ook heel veel toeristen. Sinds de start van de Tour de France in Utrecht in 2015 is het aantal bezoekers in het weekend enorm toegenomen, zo vertelt Blikman. De bezettingsgraad is op vrijdag- en zaterdagnachten sindsdien niet meer onder de 90% geweest, al gooit corona nu natuurlijk wel roet in het eten. En dat levert op vrijdagmiddag een bijzondere mix op van mensen die een weekendje weg gaan en ondernemers die met hun personeel de week afronden aan de bar. Ook voor iedereen die werkt op bedrijventerrein Lage Weide een aanrader zodra de situatie het weer toelaat. “Alleen samen kunnen we corona aan, maar als deze situatie weer achter de rug is zijn jullie allemaal welkom. De drankjes moet je zelf afrekenen, maar ik sta persoonlijk garant voor een hartelijke ontvangst én de lekkerste bitterballen van Lage Weide!”